Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single YONAKA – “Waves”

Vrouwen in de rockmuziek zijn nog helaas nog steeds eerder een curiositeit, maar dat zal in de nabije toekomst snel veranderen als je het ons vraagt. Een reden hiervoor zou wel eens de Britse band YONAKA kunnen zijn met frontvrouw Theresa Javis, want ze beschikken over heel veel potentieel om het ver te schoppen en daarmee andere vrouwen te inspireren om ook in de muziek te stappen. Ze zijn in ieder geval al op de goede weg: hun nummers worden al regelmatig gedraaid op BBC Radio 1, Robert Smith van The Cure is al een fan en touren in hun thuisland deden ze recent nog met Courteeners en The Amazons. Binnenkort (17 augustus) verschijnt hun nieuwe ep Teach Me To Fight waarvan het nieuwe “Waves” de tweede single van is.

“Waves” begint vrij duister met een synth, maar al snel voegen er zich de huilende gitaren bij en begint frontvrouw Therese met het zingen over liefde en de goede en kwade momenten die je samen met je vriend(in) doormaakt. De volle sound en de power stem van Theresa passen goed bij elkaar en leveren een solide alt poprock nummer af die ook heel radiovriendelijk klinkt. Als YONAKA op dit niveau blijft doorrammen en de radiozenders mee op de trein durven te springen, dan ziet de toekomst van YONAKA er wel heel rooskleurig uit. Het materiaal om het ver te schoppen hebben ze echter nu al!

Wil je YONAKA eens live aan het werk zien? Het viertal opent op donderdag 16 augustus de Club van Pukkelpop rond het middaguur!

Facebook

1871 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

YONAKA - Welcome To My House (★★★★): Een omarming van de roots

Op de lijst met bands die we bij Dansende Beren al vanaf het begin volgen, zien we ook YONAKA staan. De Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA - "Give Me My Halo"

In de eerste helft van dit jaar bracht de Britse band YONAKA twee nieuwe nummers uit. Zowel “PANIC” als “Welcome To My…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA – “Welcome to My House”

Een kleine twee maanden geleden kwamen de Britten van YONAKA met een nieuw nummer naar buiten. “PANIC”, de vermoedelijke start van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.