Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleaford Mods – “Stick In A Five”

De vuilbekken uit ‘Nottz’ zijn terug om de wereld een klap voor de kanis te geven. Op “Stick In A Five And Go” is Jason nog steeds furieus en Andrew ook nog steeds uiterst comfortabel in de jogging waarin we hem kennen. Sommige formules zijn gewoon goed en hoeven geen vernieuwing. Sleaford Mods is er zo een.

En toch, toch vernieuwen ze: openen met gekraak en gepiep dat ons zowaar zou doen vermoeden dat de productie een stap voorwaarts heeft genomen. Vijf seconden later kunnen we terug op beide oren slapen. Lo-fi drums en een droge baslijn zijn ons deel! Met een uiterst meezingbaar refrein, met dubbele bodem en een heus verhaal over ‘Mister Twitter, euh Trees’. Alles is wat rustiger dan de directe aanpak die we tot hiertoe kenden, toch is ook  “Stick In A Five And Go” typisch Sleaford Mods.

Postman Jason brengt ons wederom de bittere waarheid. Toegegeven, de verhalen en diepere lagen zijn uiterst Brits, toch zijn ze ook uiterst actueel voor menige (verloederde) randstadwijken die België rijk is. U of ik kennen ze misschien wel, misschien niet, maar ze zijn er. “Stick In A Five And Go” geeft er een blauwdruk van. De single is de eerste van een ep dat op 14 september uitkomt.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amen Dunes – “Feel Nothing” (feat. Sleaford Mods)

In 2018 verscheen het geweldige Freedom, een plaat die Amen Dunes terecht volledig op de kaart zette. Het project van Damon McMahon…
AlbumsRecensies

Sleaford Mods - Spare Ribs (★★★★): Duistere vibes en dansbare beats

Andrew Fearn en Jason Williamson van Sleaford Mods zijn nog steeds boos op alles en iedereen; veel veranderde er dus niet voor…
AlbumsRecensies

Sleaford Mods - All That Glue (★★★★): Gebalde vuist met een kwinkslag

‘An array of crowd pleasers, B sides, unheard tracks and rarities’. Dat mochten we van het compilatiealbum van Sleaford Mods verwachten. Niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.