Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleaford Mods – “Stick In A Five”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleaford Mods – “Stick In A Five”

De vuilbekken uit ‘Nottz’ zijn terug om de wereld een klap voor de kanis te geven. Op “Stick In A Five And Go” is Jason nog steeds furieus en Andrew ook nog steeds uiterst comfortabel in de jogging waarin we hem kennen. Sommige formules zijn gewoon goed en hoeven geen vernieuwing. Sleaford Mods is er zo een.

En toch, toch vernieuwen ze: openen met gekraak en gepiep dat ons zowaar zou doen vermoeden dat de productie een stap voorwaarts heeft genomen. Vijf seconden later kunnen we terug op beide oren slapen. Lo-fi drums en een droge baslijn zijn ons deel! Met een uiterst meezingbaar refrein, met dubbele bodem en een heus verhaal over ‘Mister Twitter, euh Trees’. Alles is wat rustiger dan de directe aanpak die we tot hiertoe kenden, toch is ook  “Stick In A Five And Go” typisch Sleaford Mods.

Postman Jason brengt ons wederom de bittere waarheid. Toegegeven, de verhalen en diepere lagen zijn uiterst Brits, toch zijn ze ook uiterst actueel voor menige (verloederde) randstadwijken die België rijk is. U of ik kennen ze misschien wel, misschien niet, maar ze zijn er. “Stick In A Five And Go” geeft er een blauwdruk van. De single is de eerste van een ep dat op 14 september uitkomt.

Related posts
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2023 (Festivaldag 3): Een laatste keer losgaan onder een stralende zon

Het publiek van Down The Rabbit Hole zag er op de derde festivaldag moe, maar mooi uit. Een stralend zonnetje garandeerde een…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.