Albums, Recensies

SHE Major – Music In SHE Major (★★★½): een muzikale nachtwandeling

Als je de aandacht van o.a. NYLON, Clash, The Independent, … weet te trekken met je debuutsingle en meer dan 500.000 streams op je eerste twee singles weet te behalen, dan kan je spreken van een mooie start in je muzikale carrière. Haar muziek beschouwt ze zelf als ‘nocturnal electronic pop’ en ligt in het vaarwater van o.a. de Amerikaanse zangeres BANKS, die wereldwijd een grote fan-community heeft. Een jaar na de release van haar debuutsingle “Please Don’t” heeft SHE Major nu eindelijk haar eerste ep klaar en die klinkt bij momenten enorm veelbelovend.

Op de debuut-ep van de Belgische zangeres krijgen we duistere elektronische beats te horen die in combinatie met haar stem een bijzondere sfeer weten te creëeren. De ep-opener “Not The Same” is bijvoorbeeld een toegankelijk electropop-nummer, waarin we de Belgische electro-act Billie herkennen. “Home” klinkt dan weer iets duisterder en heeft een intro die wat aan Linkin Park doet denken. Het nummer heeft een dramatisch refrein dat zijn effect niet mist en best overweldigend overkomt. Naast “Please Don’t” en “Quiet House” vormt dit nummer één van de hoogtepunten van de ep.

Jammer genoeg weet niet elk nummer ons te overtuigen en blijven we tijdens “Je Ne Sais Quoi” op onze honger zitten. Het nummer weet in de strofes nog te beklijven, maar de refreinen waarin Engels en Frans elkaar afwisselen, werken niet helemaal zoals gehoopt. Gelukkig weet “Eye Of The Beholder”, welk lichtjes naar Selah Sue neigt, dit recht te trekken en klinken de andere nummers volmaakt. Met het dromerig sensuele “Wonder” weet ze haar ep in stijl en met veel klasse af te sluiten en is “Je Ne Sais Quoi” al helemaal vergeten.

SHE Major bewandelt met haar debuut-ep het pad van heel wat andere artiesten, maar of haar weg naar succes of vergetelheid zal leiden, weten we nog niet. Wat wel vast staat, is dat ze een mooi debuut wist neer te zetten die haar veelzijdigheid weet te benadrukken en toont dat Belgische muziekscène ook over sterke opkomende electropop acts beschikt. Dat Music In She Major een vernieuwende sound heeft, kunnen we niet zeggen, maar dat ze zich toch weet te onderscheiden van een BANKS of Tsar B, is helemaal duidelijk. Een aangename kennismaking, dat is zeker.

1 augustus 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief