Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ramkot – “Valium”

Ook in dorre tijden blijkt de Belgische bodem nog vruchtbaar. Uw (oververhitte) verslaggever is dus weer opgewekt. Belgisch jong bloed mogen proeven zonder het door de strot geramd te krijgen via StuBru, het is eens wat anders. Hoe kwaliteitsvol de toonaangevers – waartoe o.a. ook Humo behoort – ook mogen zijn, mannen die niet via hen bij ons binnen komen, lijken ons al meteen gewaagd en interessant.

Hoewel nieuwe single “Valium” van de Gentse band Ramkot misschien wat generisch invalt, worden we verderop meegenomen op een uiterst aangename trip. Denk: motorbende op LSD. Angstaanjagende strofen die uitmonden in een uiterst meezingbaar – meebrulbaar – refrein. De kracht schuilt hem in het net iets te trage tempo dat alles lekker laat golven. De groep geeft online zelf aan dat dit slechts een demo is, waarvan eigenlijk enkel de iets te onscherpe hi-hats getuige blijken. Verdere fouten valt “Valium” niet te verwijten, een goede en gedegen binnenkomer van mannen die weten waarmee ze bezig zijn. Een verademing in deze tijden van instant-gratificatie via allerhande social-media fenomenen. Ook de illustraties van de hand van Camilla Del Fabro mogen er zijn en wijzen op een duidelijke ‘bezint-eer-ge-begint’ attitude.

We kijken reikhalzend uit naar waar het schip van dit triumviraat strandt. U kan deze vers opgestane rockformatie Ramkot aanstaande vrijdag (3 augustus) aanschouwen op Zeverrock in Zevergem!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Ramkot @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Energie van begin tot einde

Een van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021 was van plan om op 1 en 2 december vorig jaar naar de…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.