Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ramkot – “Valium”

Ook in dorre tijden blijkt de Belgische bodem nog vruchtbaar. Uw (oververhitte) verslaggever is dus weer opgewekt. Belgisch jong bloed mogen proeven zonder het door de strot geramd te krijgen via StuBru, het is eens wat anders. Hoe kwaliteitsvol de toonaangevers – waartoe o.a. ook Humo behoort – ook mogen zijn, mannen die niet via hen bij ons binnen komen, lijken ons al meteen gewaagd en interessant.

Hoewel nieuwe single “Valium” van de Gentse band Ramkot misschien wat generisch invalt, worden we verderop meegenomen op een uiterst aangename trip. Denk: motorbende op LSD. Angstaanjagende strofen die uitmonden in een uiterst meezingbaar – meebrulbaar – refrein. De kracht schuilt hem in het net iets te trage tempo dat alles lekker laat golven. De groep geeft online zelf aan dat dit slechts een demo is, waarvan eigenlijk enkel de iets te onscherpe hi-hats getuige blijken. Verdere fouten valt “Valium” niet te verwijten, een goede en gedegen binnenkomer van mannen die weten waarmee ze bezig zijn. Een verademing in deze tijden van instant-gratificatie via allerhande social-media fenomenen. Ook de illustraties van de hand van Camilla Del Fabro mogen er zijn en wijzen op een duidelijke ‘bezint-eer-ge-begint’ attitude.

We kijken reikhalzend uit naar waar het schip van dit triumviraat strandt. U kan deze vers opgestane rockformatie Ramkot aanstaande vrijdag (3 augustus) aanschouwen op Zeverrock in Zevergem!

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Kids with Buns, Ramkot & The Haunted Youth @ OLT Rivierenhof: De Nieuwe Lichting goedgekeurd

Aan het begin van elk jaar organiseert Studio Brussel een muziekwedstrijd, waarin de radiozender op zoek gaat naar de toekomst van de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Left of the Dial voegt Ramkot, English Teacher, Shelter Boy en 21 anderen aan line-up toe

De voorbereiding van het Left of the Dial showcasefestival in Rotterdam loopt alle enkele maanden op volle toeren. Het belooft in ieder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramkot - "Am I Alright Now"

Ramrock vanuit het Ramkot! Het Gentse trio Ramkot laat sinds enkele jaren een spoor van loeiharde versterkers en defecte decibelmeters langs de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.