Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fatherson – “Charm School”

Eind juni kwam het Britse duo Fatherson weer eens met nieuwe muziek op de proppen. Hun vorige, iets commerciëlere plaat, Open Book verscheen twee jaar geleden en bracht niet het verwachte succes en dus sleutelde de groep rond frontman Ross Leighton opnieuw wat aan hun sound. Het resultaat konden we al horen op eerste single “Making Waves” en ook op hun nieuwste single “Charm School” horen we duidelijk een verschil. De band uit Schotland komt trouwens op 14 september met een nieuwe plaat Sum of All Your Pants en daar zullen de twee nieuwe singles natuurlijk ook op staan.

“Charm School” begint sterk met een stevig gitaarriff dat ons meteen weet te bekoren. Zoals bij bijna elk nummer van Fatherson het geval is, bouwt ook “Charm School” op tot het refrein dat opnieuw zeer groots klinkt. De stem van Ross Leighton klinkt ruw en zorgt ervoor dat we gefascineerd blijven luisteren naar wat hij allemaal te zeggen heeft in zijn nummers. “Charm School” is wel niet meteen een hitsingle, maar we betwijfelen of Fatherson hier naar op zoek is. Het is een sterk nummer dat zich wel meteen in het oor nestelt door de herkenbare riff. Fijne song.

Facebook

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Lewis Capaldi @ Vorst Nationaal: Comedy met een gebroken hart

‘Lewis Capaldi? Die heb ik ooit in de Rotonde gezien!’ Met die woorden eindigden we de recensie van Lewis Capaldi’s eerste concert…
LiveRecensies

Amber Run @ Botanique (Orangerie): Hartbreuk in euforie

We zijn al fan van Amber Run sinds in 2015 hun debuutplaat 5am het levenslicht zag. Vier jaar later is de groep…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #12

  Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.