Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab For Cutie – “Autumn Love”

Death Cab For Cutie doet er alles aan om ons wachten te verzachten. Op 17 augustus komt de nieuwe plaat van de groep, Thank You for Today, er namelijk aan. We kregen daaruit al twee singles voorgeschoteld. “Gold Rush” en “I Dreamt We Spoke Again” waren de titels van de nummers die we al op ons bord kregen, en daar kunnen we nu een derde aan toevoegen. “Autumn Love” is de naam van die song, en het toont nog maar eens de veelzijdigheid van de groep. Op 3 februari 2019 staat de band in de Roma, nog even tijd dus om je helemaal voor te bereiden.

Er zitten dus maar enkele weken tussen de vorige single van Death Cab For Cutie en de nieuwe “Autumn Love”, maar qua klank is de nieuwe iets hoopgevender. Het begint met een akoestische gitaar dat ons meteen in een liefdevolle bui krijgt. Hoewel het buiten zomer is, kunnen we ons die herfst wel inbeelden. Vallende bladeren en een frisse bries zorgen voor de sfeer in het nummer, de rest komt natuurlijk uit de stem van Gibbard. Het refrein is aanstekelijk met een rijk gitaargeluid en na één luisterbeurt al mee te zingen (‘Oh, oh, oh, oh, oh, this autumn love, Oh, oh, oh, oh, oh, it’s not enough.’). Als je het nog niet warm genoeg hebt, dan krijg je wel een warm gevoel van deze uitermate optimistische single. Liefde en Death Cab For Cutie, het blijft een gouden combinatie.

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - "Kids in '99"

Indiehelden Death Cab for Cutie wisten ons in februari nog ferm te overtuigen van hun kunnen, toen ze hun laatste langspeler Thank…
LiveRecensies

Death Cab For Cutie @ De Roma: Intense melancholie

Thank You For Today, zo heet de nieuwe plaat van Death Cab For Cutie en zo was ook het algemene gevoel toen…
LiveRecensies

The Beths @ CHAFF: Klaar voor (grotere) podia

The Beths wisten ons eerder dit jaar aangenaam te verrassen met Future Me Hates Me, een meer dan geslaagd debuut dat wij met vier sterren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.