Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phosphorescent – “New Birth in New England”

Vijf jaar, zo lang is het geleden dat Phosphorescent Muchacho uitbracht. ‘Hoog tijd dus om eens een nieuw album uit te brengen’, moet Matthew Houck gedacht hebben. En dat doet hij later dit jaar, op 5 oktober om precies te zijn. Dan brengt Phosphorescent C’est La Vie uit. De man heeft in die vijf jaar weliswaar niet stil gezeten. Hij werd verliefd, startte een gezin en verhuisde naar Nashville. Daar bouwde hij zelf een studio, en maakte hij dan ook een plaat. “New Birth In New England” is het eerste voorsmaakje dat we er uit horen en de man klinkt opvallend opgewekt.

Het is duidelijk dat al deze vernieuwing in zijn leven er voor zorgt dat Houck een positieve blik op het leven krijgt. “New Birth In New England” klinkt als een heel vrolijke versie van The War On Drugs en dat is zeker niet slecht. De vibe is overwegend optimistisch, al is er in het midden toch een zweverig gedeelte te vinden. Lang duurt het niet, want al snel krijgen we terug die vrolijke piano die de jolige sfeer in het nummer bepaalt. Op het eind kruipen er zelfs gospel-invloeden in de song, alles om het toch maar een vreugdevolle sfeer te geven. Als het mooie weer je nog niet opgewekt genoeg maakte, dan kan je dankzij Phosphorescent alleen maar blijer worden.

3468 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Best Kept Secret 2019 (Festivaldag 2): Verrassingen onder de warme zon

De tweede dag van een festival gaat altijd wat moeizamer van start als zijn voorganger. Gelukkig was er een mooie line-up die…
LiveRecensies

Phosphorescent @ Botanique (Orangerie): Verborgen juweel in muziekland

Zeven albums heeft Matthew Houck, beter bekend als Phosphorescent, al onder de arm, maar toch is de Ancienne Belgique nog altijd de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.