Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phosphorescent – “Revelator”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Hoe zou het nog met Matthew Houck zijn? Het is zes jaar geleden sinds de getroebleerde, Amerikaanse zanger zijn laatste album C’est La Vie uitbracht en meesterwerk Muchacho is al meer dan een decennium oud. De fans kregen in tussentijd wel een cover- en livealbum toegegooid, maar op nieuw werk was het zeer geduldig wachten. Bijna elke nieuwe plaat van Phosphorescent wordt geboren uit de assen van een relatiebreuk, dus misschien is het niet zo’n kwalijke zaak dat de zanger zijn tijd nam voor een nieuw album. Toch zullen we niet de enige zijn die een vreugdesprongetje maakt nu “Revelator” eindelijk zijn achtste plaat inluidt.

Het nummer wordt door Houck ‘misschien wel zijn beste song ooit genoemd’. Een stevig statement, al willen we de artiesten niet te eten geven die daar al mee uitpakten in promopraatjes. “Revelator” is een opvallend gemoedelijk nummer dat teruggrijpt naar americana-invloeden. In tegenstelling tot de uitgeklede troosteloosheid die we op nummers als “Wolves” of “Los Angeles” terugvinden, is “Revelator” een stuk melodieuzer met een zeer herkenbaar refrein. De nodige melancholie wordt toegevoegd door de kenmerkende stem van de zanger en de tekst die andermaal over een weinig succesvolle relatie getuigt. “Revelator” zou het beste nummer zijn dat veel andere artiesten kunnen schrijven, maar in het geval van Phosphorescent spreken we over de goede middenmoot. Dat is ook niet verkeerd.

De gelijknamige plaat Relevator komt op 5 april uit.

WebsiteFacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Phosphorescent - Revelator (★★★½): Warme folkharomonieën en een zware maagstoot

Phosphorescent is de complexe nom de plume van Matthew Houck, een Amerikaanse singer-songwriter die tegenwoordig zijn leven en werk in Nashville slijt….
LiveRecensies

Best Kept Secret 2019 (Festivaldag 2): Verrassingen onder de warme zon

De tweede dag van een festival gaat altijd wat moeizamer van start als zijn voorganger. Gelukkig was er een mooie line-up die…
LiveRecensies

Phosphorescent @ Botanique (Orangerie): Verborgen juweel in muziekland

Zeven albums heeft Matthew Houck, beter bekend als Phosphorescent, al onder de arm, maar toch is de Ancienne Belgique nog altijd de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.