Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar – “Mambo Rap”

Niet enkel Salvatore Ganacci bezit de kunst om enthousiaste danspasjes en pompende beats te combineren met een lach op uw welgevormde aangezicht te toveren. Ook Parov Stelar -Marcus Füreder voor de vrienden – brengt al een kleine twintig jaar menige meute aan het bootyshaken met zijn electro swing. Wie erbij was in The Barn op Werchter kan bevestigen dat Parov Stelar de temperaturen met hun mix van jazz, house, electro en pop deftig de hoogte wisten in te jagen. En het was al zo warm. Of de nieuwe single van het collectief ons wederom tot dansen kan aanzetten? Affirmatief!

“Mambo Rap” is vanaf de eerste tonen direct herkenbaar als een Parov Stelar nummer. Een opzwepende elektronische beat gaat lieftallig hand in hand met de typische uptempo jaren ’40 swing tonen die we van Füreder gewend zijn. Het nummer groovet en swingt hard genoeg in het rond om het spontaan een sportbeha te gaan aanmeten. Een mooie aanvulling op het nummer is het Britse accent van de gastzanger dat zo vettig is dat we durven vermoeden dat u weldra – ergens in een hippe frietzaak – een “Mambo Rap” burger kunt bestellen. Al is het maar omdat de naam lekker bekt. Parov Stelar heeft met “Mambo Rap” opnieuw een nummer aan hun palmares toegevoegd waarop stilstaan geen optie is en suggestieve – maar hou het braaf hé – dansjes niet kunnen uitblijven.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YellowStraps - "MERCI" (feat. Roméo Elvis & Swing)

Vorige maand liet YellowStraps weten dat hij bezig is aan een nieuw album. Dit moet de opvolger worden van het Yellockdown Project…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lander & Adriaan - "Dansshow"

Lander & Adriaan is een duo bestaande uit Lander Gyselinck en Adriaan Van De Velde. Die eerste verdiende zijn strepen als drummer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single José González - "Swing"

Met nummers als “Crosses” en “Heartbeats” veroverde de Zweed José González menige harten met zijn debuutalbum Veneer (2003). Na een stilte van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.