Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pond – “Burnt Out Star”

Net nu Kevin Parker bevestigd heeft dat er nog voor de zomer van 2019 een nieuwe plaat van Tame Impala aankomt, gaat Pond, dat ander zijproject met Jay Watson, multi-instrumentalist bij Tame Impala en ex-bassist Nicholas Allbrook, terug aan de slag. De groep brengt met “Burnt Out Star” een nummer uit van boven de acht minuten en het is daarmee de eerste single van de groep sinds The Weather uit 2017. Of het de voorbode is voor een nieuw album, is niet geweten.

“Burnt Out Star” bevat een heel spacey sfeer, wat er voor zorgt dat het in het begin wel wat wennen is aan de sound. Het doet ons heel hard denken aan de freaky weirdoness van The Flaming Lips en het valt op dat het klankenpallet van Pond meer en meer die richting uit gaat. Soms is het zacht, maar meestal is het psychedelisch en trippy. Er zit ook een bepaalde opbouw in de muziek en naar het einde toe gaat de song dan ook veel sneller te keer. Een groovy outro is hetgeen we nog op onze boterham gesmeerd krijgen. Boeiende song, zoveel is zeker.

24 juli 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief