Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russ – “September 16”

Russ lanceerde vandaag opnieuw een nieuw nummer: “September 16” en naar eigen zeggen zou het nummer persoonlijker zijn dan ooit. Hij zei: ‘Ik heb gewoon zoveel muziek staan op mijn computer… ik wilde er zoveel mogelijk aan jullie geven voor het album.’ Waarmee hij meteen duidelijk maakt aan zijn fans dat er een nieuw album onderweg is. Er lijkt geen huis te houden met Russ, die dit jaar inderdaad het ene nummer na het andere lost. Zijn Amerikaanse tour begint 17 oktober, en de zanger liet op Twitter weten dat zijn album zeker goed op voorhand uit zal zijn. Genoeg tijd dus om zijn lyrics te leren, wat zeker nodig is voor “September 16” dat een hele boterham aan teksten bevat.

In “September 16” beschrijft Russ de gecompliceerde relatie tussen zijn moeder en vader. De eerste strofe zingt hij vanuit zijn vaders perspectief en de tweede vanuit dat van zijn moeder. Jim, de vader van Russ toont hoe gefaald hij zich voelt: zijn zoon verdient de kost voor hem en hij voelt zich waardeloos voor zijn vrouw. June, die vrouw, verzacht de troosteloze, miserabele woorden van haar man in haar strofe en toont dat ze nog steeds veel potentieel in hem ziet.

Dit liefdesverhaal wordt vergezeld door het refrein waarin Russ zegt dat alles neerkomt op liefde. Zo drukt hij zijn mening en stempel op het verhaal van zijn ouders. “September 16” is een heel rustig, laid-back nummer dat zeker heel wat fans zal kunnen bekoren, maar het is helaas net iets te traag en eentonig van sound om nieuw publiek aan te trekken.

Russ

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought - "Because" (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.