Nieuwe singlesOude Bekenden

Chance The Rapper lost 4 (!) nieuwe singles!

Nieuwe singlesOude Bekenden

Chance The Rapper lost 4 (!) nieuwe singles!

Chance The Rapper moet ongetwijfeld een van de meeste geliefde rappers uit het milieu zijn. In tegenstelling tot vele andere hedendaagse rappers, heeft Chance het in zijn muziek niet enkel over vrouwen, geld en/of luxe. Nee, integendeel, Chance is een echte familieman die bovendien ook erg gelovig is. Het is ook daarom dat we vaak gospelinvloeden terugvinden in zijn muziek.

Vooral met zijn twee laatste mixtapes Acid Rap en Coloring Book wist Chance wereldwijd succes te oogsten. Voor die laatste wist hij zelf drie Grammy’s in de wacht te slepen. Daarnaast werkte hij in het verleden ook al samen met Kanye West, Childish Gambino, Cardi B en zelfs Justin Bieber. Een featuring van Chance The Rapper op je nummer staat stilaan garant voor succes.

De laatste weken teasde de rapper uit Chicago al meermaals op de sociale media dat er een nieuw album aankwam. En gisteren kregen we daar in een keer vier nummers van te horen. De eerste single “I Might Need Security” is direct de beste. Het nummer begint met een sample van Jamie Foxx. Doorheen heel het nummer vliegen de fuck you’s je rond de oren, maar nog nooit klonk het zo aangenaam om beledigd te worden. Ook “Work Out” is een echte oorwurm. Op de achtergrond horen we een soort orgel, de gospelinvloeden blijven dus nog steeds bewaard. Op de tweede strofe horen we ook even Francis And The Lights. In het verleden werkten de twee al samen op de remix van “May I Have This Dance” en ook nu is de combinatie erg geslaagd.

Het derde nummer “Wala Cam” is muzikaal en tekstueel misschien het zwakste van de vier, maar is dan weer wel erg catchy, misschien wel iets te eentonig. De titel van het nummer verwijst naar een Amerikaans tv-programma Wala Cam TV waarin artiesten uit Chicago in de spotlights worden gezet. Het laatste nummer “65th & Ingleside” is een ode aan de toekomstige echtgenote van Chance, Kirsten Corley. “65th & Ingleside” is de wijk waar de twee vroeger woonden en in het nummer blikt Chance terug op die tijd. “There’s a way, out of no way” horen we meermaals terug op het refrein. Een prachtig nummer met een prachtige boodschap!

Wanneer het nieuwe album van Chance The Rapper uitkomt is nog niet geweten, maar deze vier nieuwe singles beloven alvast heel veel goeds!

Youtube / Website / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chance the Rapper - "Child of God"

Heeft Chancelor Jonathan Bennett nog een introductie nodig? Onder zijn alias Chance the Rapper bestormde de artiest uit Chicago in 2016 het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…
AlbumsRecensies

MadeinTYO - Never Forgotten (★★★): Glimlach verzekerd

Malcolm Jamaal Davis is een man van vele omzwervingen. Hij werd geboren op het Amerikaanse eiland Hawaii, bracht zijn tienerjaren door in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.