Oude Bekenden

Nieuwe single Suede – “Don’t Be Afraid If Nobody Loves You”

Suede

Suede waren de eerste act die de slinger van de wervelende 90s grunge en shoegaze wegsloegen, en tegelijkertijd teruggrepen naar eigenzinnige Britse iconen zoals David Bowie en The Smiths. Hiermee liggen ze aan de basis van de britpopgekte die daarop volgde. Succes in de VS bleef voor Suede helaas uit en in 2003 gingen ze uiteen. Sinds 2010 is Suede terug en brachten ze al twee albums uit, met een derde op komst. Vorige maand konden we al een donkere eerste single horen, en nu is er “Don’t Be Afraid If Nobody Loves You”. Geen violen deze keer, maar wel even intens.

We horen veel aangename harmonische, vintage gitaren en een stevige outro. De sombere tekst lijkt te fungeren als verlichting van de eenzaamheid, of op z’n minst een erkenning. Een beetje zoals een Facebookpost zonder likes, wat iedereen wel eens heeft. De tekst zelf is uiteraard veel poëtischer dan dat en zanger Brett Anderson is doorheen het hele nummer emotioneel, met een hoogtepunt in het refrein. De intro bevat enkele schreeuwen om hulp en ook de video vertegenwoordigt deze angstige verwarring. Anderson zei in april nog over het nieuwe album dat ‘Suedeland’ altijd een benarde sfeer in zich moet hebben. Benieuwd of ze deze ambitie doortrekken op Blue Hour, dat op 21 september uitkomt. De kleur hebben ze alvast goed gekozen. Negen dagen na de release, op 30 september, kan je je door Suede laten beroeren in de Ancienne Belgique.

Facebook

Website

84 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.