Oude Bekenden

Nieuwe single Suede – “Don’t Be Afraid If Nobody Loves You”

Oude Bekenden

Nieuwe single Suede – “Don’t Be Afraid If Nobody Loves You”

Suede

Suede waren de eerste act die de slinger van de wervelende 90s grunge en shoegaze wegsloegen, en tegelijkertijd teruggrepen naar eigenzinnige Britse iconen zoals David Bowie en The Smiths. Hiermee liggen ze aan de basis van de britpopgekte die daarop volgde. Succes in de VS bleef voor Suede helaas uit en in 2003 gingen ze uiteen. Sinds 2010 is Suede terug en brachten ze al twee albums uit, met een derde op komst. Vorige maand konden we al een donkere eerste single horen, en nu is er “Don’t Be Afraid If Nobody Loves You”. Geen violen deze keer, maar wel even intens.

We horen veel aangename harmonische, vintage gitaren en een stevige outro. De sombere tekst lijkt te fungeren als verlichting van de eenzaamheid, of op z’n minst een erkenning. Een beetje zoals een Facebookpost zonder likes, wat iedereen wel eens heeft. De tekst zelf is uiteraard veel poëtischer dan dat en zanger Brett Anderson is doorheen het hele nummer emotioneel, met een hoogtepunt in het refrein. De intro bevat enkele schreeuwen om hulp en ook de video vertegenwoordigt deze angstige verwarring. Anderson zei in april nog over het nieuwe album dat ‘Suedeland’ altijd een benarde sfeer in zich moet hebben. Benieuwd of ze deze ambitie doortrekken op Blue Hour, dat op 21 september uitkomt. De kleur hebben ze alvast goed gekozen. Negen dagen na de release, op 30 september, kan je je door Suede laten beroeren in de Ancienne Belgique.

Facebook

Website

141 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gaz Coombes - Turn The Car Around (★★★★): Helemaal de goede kant uit

Zo’n dertig jaar geleden stonden Supergrass en haar frontman Gaz Coombes mee op de voorgrond als vaandeldragers van de britpop, al wisten…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Muttons - "Falling out of Time"

The Muttons is de nieuwste aanwinst in de Belgische rockwereld. Ongeveer een jaar geleden bracht deze Gentse band hun debuutsingle “What Is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.