Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ólafur Arnalds – “Saman”

Een nieuwe maand, een nieuwe single van Ólafur Arnalds. De IJslander doet ons vandaag een nieuwe single uit zijn aankomend album re:member cadeau en daar zijn we hem zeer dankbaar voor!

Arnalds’ derde single in vier maanden tijd maakt voor het eerst geen gebruik van de innovatieve STRATUS-piano, maar is een klein en persoonlijk nummer geworden. De titel “Saman” (IJslands voor samen) is dan ook vrij misleidend; in tegenstelling tot de vorige twee singles doet Arnalds het volledig alleen. De eerlijkheid en puurheid van het simpele pianospel maken van “Saman” een prachtig, emotioneel nummer. Arnalds heeft dan ook niet meer dan twee minuten nodig om ons volledig in te pakken. Wie zich zelf wil wagen aan de single, kan terecht op de Facbookpagina van Arnalds. Daar deelde hij een dag voor de officiële release van de single al de pianopartituur. Teasen kan hij wel, die IJslander.

Met een derde sterke single en een geweldige livereputatie is het  geen wonder dat Ólafur Arnalds concertzalen blijft uitverkopen. De tour die in februari begon werd ondertussen dan ook al tweemaal verlengd. Wie naast kaartjes voor het concert in Antwerpen greep, krijgt een herkansing op 24 februari. Dan is het genieten geblazen in het Koninklijk Circus in Brussel.

24 augustus wordt het nieuwe album re:member gereleaset.

Facebook/Website

6 juli 2018

About Author

Yasmina Goossens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief