Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar feat. Sarah Bonito – “1Up”

Rond Oscar Scheller of gewoon Oscar was het een tijdje stil. Hij trok zich even terug om aan een opvolger voor zijn debuutplaat Cut and Paste te werken dat in 2016 verscheen. Hij stelde het album datzelfde jaar nog voor in de Botanique te Brussel, maar sindsdien hebben we hem niet meer in België aan het werk kunnen zien. Na een tijdje afwezig te zijn geweest op sociale media is hij inmiddels terug actief en dus kon nieuwe muziek niet meer al te lang op zich laten wachten. Vandaag loste hij zijn eerste nieuwe nummer in twee jaar tijd, waarop ook Sarah Bonito van Kero Kero Bonito te horen is.

Terwijl zijn eerder werk nog heel ‘rock’ en ‘alternatief’ klonk, gaat hij met zijn nieuwe single “1Up” een compleet andere richting op. Het nummer in kwestie is een zeer catchy popsong met een refrein dat meteen in je hoofd blijft hangen. Ondanks dat we de elektrische gitaar wat missen, moeten we wel toegeven dat de nieuwe sound, die wat lijkt op de muziek van een gameboy, wel goed bij de stem van Oscar past. De passage van Sarah Bonito bevat ook een aantal Aziatisch geïnspireerde sounds die we zeker weten te smaken. We zijn in ieder geval enthousiast over de koerswisseling van Oscar en zijn al benieuwd naar hetgeen meneer Scheller nog zo te bieden heeft.

Facebook

1724 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIRLI – “Imposter Syndrome”

Je hebt altijd de gedachte niet goed genoeg te zijn of te presteren. Misschien voel je jezelf hierdoor wel onzeker en ben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Shears – “Too Much Music”

De titel “Too Much Music” doet vermoeden dan Jake Shears het even gehad heeft met muziek, maar het tegenovergestelde is waar: op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.