Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Budget Trash – “Breakup Avenue”

Het gaat de lachebekken van Budget Trash behoorlijk voor de wind. Gedreven door hun jeugdig, complexloos enthousiasme ramden ze zich eerder dit jaar een weg naar een finaleplek in Humo’s Rock Rally. Dat ze deze niet konden verzilveren, daar liggen zowel de band als wij niet wakker van. Het kan in de nabije toekomst namelijk niet foutlopen met de band. Want als West-Vlaanderen de zogenaamde parking is, dan is het wat ons betreft ook de ideale provincie om goeie garage te creëren, en dit gezelschap doet het met verve. Zo denkt ook het professionele circuit erover, Budget Trash tekende bij Feles Music waar ze tussen peuk en pint in het gezelschap van Tubelight, Crowd Of Chairs en The Tubs vertoeven.

Meedeinend over de kabbelende, repetitieve gitaarmelodie neemt de band je mee naar “Breakup Avenue”. Geen idee waar deze ligt, maar afgaande op de mood en feel die het het nummer bij ons teweegbrengt, gokken we op een surfstrand in LA of een festivalcamping ergens ter lande. Campingstoeltjes, barbecuevlees en koude Cara pils inclusief. De boys creëren op de track een geweldig genietbare sfeer en daar zitten naast de fijne gitaarlijn ook de gebalanceerde drum en basbegeleiding zeker voor wat tussen. De stem van Arno Vanhoutte tenslotte, matcht probleemloos met de slackness van een Mac DeMarco en toon van Dustin Payseur (Beach Fossils). Met “Breakup Avenue” maakt de groep duidelijk niet gebonden te zijn aan de muren van hun garage, maar zich ook meer dan verdienstelijk een muzikaal strandtripje te kunnen permitteren.

Budget Trash live aan het werk zien, kan op 30 juni op Rocktopus Festival. Andere namen op de affiche van het Gistelse festival zijn onder meer Iguana Death Cult, King Dick en Korfbal. Tickets zijn hier te vinden.

Website / Facebook / Instagram

116 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview TIBON: 'Alles is in mijn kleine kamertje opgenomen'

Tibo Nassel of TIBON is een Brugse student. Hoewel hij nog studeert, is hij meer dan druk bezig met muziek maken. Nu…
AlbumsRecensies

Cool Ghouls – At George’s Zoo (★★★): Retro-act met te weinig eigen smoel

Sommige bands klinken vele decennia ouder dan ze zijn. Je kent ze wel, de groepjes die eruitzien alsof ze uit een tijdperk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rooftop J - "Mando"

Bruggeling Rooftop J en zijn muzikale sparring partner Yung offender zochten voor “Mando” inspiratie in buitenaardse oorden. “Mando” refereert naar The Mandalorian,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.