Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle UM! feat. Jazz, Zwangere Guy & Le 77 – “Enelix”

Brussel barst van talent en nu staat er een veelbelovende dj/producer klaar die je zeker en vast moet leren kennen. De 22 jarige UM! (Umi Defoort) is nu al een tijdje de vaste dj van Zwangere Guy tijdens optredens, maar ook onder zijn eigen naam produceert hij nummers. Voor zijn debuutsingle vroeg en kreeg hij hulp van zijn maatjes Le 77, Zwangere Guy en Stikstof-MC Jazz en het resultaat is indrukwekkend en belooft voor de toekomst.

“Enelix” begint meteen scherp met een stevige beat die ons snel meekrijgt en heel verfrissend klinkt. Reken daarbovenop nog sterke strofes van Jazz, Le 77 en Zwangere Guy bij en je weet dat je een nieuwe Brusselse hip hop anthem hebt. Het nummer lijkt wel gemaakt om de festivalweides in vuur en vlam te zetten, zoals we gisteren op Fire is Gold al konden vaststellen tijdens het optreden van Zwangere Guy. Het nummer werd bovendien voorzien van een geweldige videoclip gemaakt door regisseur Kurt De Leijer (gekend van het Canvas-programma Lefto: In Transit) en diep in de nacht opgenomen in de Bozar in Brussel. Een debuutplaat van UM! zit er ook al aan te komen (herfst) en daar kijken we nu al hard naar uit.

Facebook

1721 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GoGo Penguin - "Glimmerings"

Het is intussen weer enkele jaren geleden dat het Britse jazztrio GoGo Penguin een langspeelplaat op de wereld losliet. Niet dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isolde Lasoen - "Bed & Breakfast"

In 2017 debuteerde Isolde Lasoen als solo-artieste naast haar drumwerk bij DAAN en Absynthe Minded. Na haar debuut¬†Cartes Postales brengt ze volgend…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tom Skinner - "The Journey"

Toen jazzgroep Sons of Kemet uit elkaar ging in 2022, was het niet meteen duidelijk wat de toekomst voor drummer Tom Skinner…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.