Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Die Antwoord – “2•GOLDEN DAWN•7”

Ninja en Yolandi Visser van Die Antwoord zijn inmiddels bijna zoiets als cultfiguren in de muziekscene. Het Zuid-Afrikaanse duo loste in totaal vier platen en werd een echte sensatie met het nummer “Enter The Ninja”. Samen met hun dj Hi-Tek speelden ze ook ettelijke keren de Belgische zalen en weides plat en zorgden ze steeds weer voor een opzwepend feestje, dat de laatste jaren wat aan kracht begon te verliezen gezien de show doorheen de jaren amper evolueerde. Helaas moeten we het binnenkort zonder de twee doen want hun allerlaatste plaat 27 zit eraan te komen en daarvoor hebben ze nog eens beroep gedaan op heel wat muzikale vrienden. De plaat die online zal verschijnen telt maar tien nummers, de andere zeventien nummers zullen op een b kant van een limited-edition vinyl staan. De eerste stap naar het einde werd vandaag echter al genomen met het nieuwe “2•GOLDEN DAWN•7”

“2•GOLDEN DAWN•7” heeft een kleine melancholische ondertoon en is niet zo opzwepend als de andere nummers in hun muziekarsenaal. Toch weet het nummer ons helemaal te overtuigen gezien het een lekker hip hop schijfje is geworden waarop Ninja en Yolandi Visser te horen zijn zoals we dat graag hebben. Ook muzikaal gezien zit het nummer erg goed in elkaar met de lichtjes dromerige beat die meteen aanslaat met het sappige Zuid-Afrikaans van de twee cultfiguren. “2•GOLDEN DAWN•7” mag zich met andere woorden nu al een Die Antwoord classic noemen en we zijn al zeer benieuwd hoe die laatste plaat 27 nu effectief gaat klinken.

Die Antwoord speelt één van hun laatste Belgische shows op 4 augustus op de Lokerse Feesten.

Facebook

1977 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Angelo de Augustine - "27" & "Hologram"

Het is al even geleden sinds we voor het laatst solomuziek kregen van Angelo de Augustine. Vorig jaar bracht hij samen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Die Antwoord - "DIE ANTWOORD IS DEAD"

Het Zuid-Afrikaanse Die Antwoord is anno 2022 lang niet meer zo relevant als pakweg tien jaar geleden, al hebben bezielers Ninja en…
AlbumsRecensies

Die Antwoord - HOUSE OF ZEF (★★★★): Een decennium van ups en downs, verwerkt tot een waardig afscheid

Die Antwoord is er weer en laat in stijl het doek vallen. In 2017 al kondigde het Zuid-Afrikaanse rappersduo Ninja en ¥o-Landi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.