banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle The Leslies – “Hungry”

Vandaag stellen de Oost-Vlamingen van The Leslies met trots hun debuutsingle “Hungry” voor. De Wetterse alliantie bestaat uit Jan Marcoen en Jannes Van Houcke (Dorian and the Grays), Koen De Gussem (Delta Crash) en Niels Francois (The Grassroots Movement). Na enkele demo’s op vi.be kwamen ze nu de studio uit met een volwaardige single. Ze spelen lo-fi indierock, hebben iets met sanseveria’s en omschrijven zichzelf onder andere als een ‘weemoedig wild feest’. We kunnen hier gerust spreken van een bont gezelschap dat de serieux niet altijd nadrukkelijk op de voorgrond wil.

“Hungry” loopt langs psychedelische gitaarwauwels die hand in hand lopen met een gezapige baslijn. De vocals slenteren mooi synchroon met de bas, en het stemgebruik wisselt plagerig en zeurderig af met melancholisch en zweverig. Vooral in de catchy refreinen komt dat zweverige karakter tot uiting, versterkt door de lo-fi instrumentatie. De lyrics zijn niet altijd gemakkelijk, maar geven de indruk de zinloosheid en tristesse van het alledaagse leven uit te drukken op een luchtige manier. Alles samen krijgen we dus een psychedelische blend van melancholie en psychedelica, die een aangename warme gloed uitstraalt, en door zijn karakter een aantal centimeter boven de grond blijft zweven.

Met heel wat zon en warmte in het vooruitzicht misschien wel ideaal om buiten te gaan luieren en weg te gaan dromen. Sfeerzetting kan je aan The Leslies overlaten, zonnecrème zal je zelf moeten voorzien.

Wie The Leslies live aan het werk wil zijn kan daarvoor in de nabije toekomst voorlopig enkel in Oost-Vlaanderen terecht:

05/07 Giraf (Gent)
08/07 Dok (The Leslies // LIL DIX) (Gent)
15/07 ’t Floeren Foefke (Gent)
21/07 Bar Mitte (Gent)
18/08 Posthotel (Wetteren)

Facebook / Vi.be

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single spill tab – “Velcro” (feat. Gus Dapperton)

De Frans-Koreaanse singer-songwriter Claire Chicha, beter bekend als spill tab, heeft een bedrijvig jaar vol creatieve inspiratie achter de rug. Na de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sgt. Lesley - "Treefriends"

Nog geen maand geleden speelde Sgt. Lesley hun allereerste optreden in het jeugdhuis van Herk-de-Stad voor de wedstrijd van Sound Track. Vandaag…
AlbumsRecensies

Penelope Isles - Which Way To Happy (★★★½): Moeizaam opnameproces, stralende muziek

We hebben Wikipedia erop nagegaan, en we kunnen bevestigen dat het eiland Man nog maar een bescheiden aantal muzikale bekendheden heeft voortgebracht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.