Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle The Leslies – “Hungry”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle The Leslies – “Hungry”

Vandaag stellen de Oost-Vlamingen van The Leslies met trots hun debuutsingle “Hungry” voor. De Wetterse alliantie bestaat uit Jan Marcoen en Jannes Van Houcke (Dorian and the Grays), Koen De Gussem (Delta Crash) en Niels Francois (The Grassroots Movement). Na enkele demo’s op vi.be kwamen ze nu de studio uit met een volwaardige single. Ze spelen lo-fi indierock, hebben iets met sanseveria’s en omschrijven zichzelf onder andere als een ‘weemoedig wild feest’. We kunnen hier gerust spreken van een bont gezelschap dat de serieux niet altijd nadrukkelijk op de voorgrond wil.

“Hungry” loopt langs psychedelische gitaarwauwels die hand in hand lopen met een gezapige baslijn. De vocals slenteren mooi synchroon met de bas, en het stemgebruik wisselt plagerig en zeurderig af met melancholisch en zweverig. Vooral in de catchy refreinen komt dat zweverige karakter tot uiting, versterkt door de lo-fi instrumentatie. De lyrics zijn niet altijd gemakkelijk, maar geven de indruk de zinloosheid en tristesse van het alledaagse leven uit te drukken op een luchtige manier. Alles samen krijgen we dus een psychedelische blend van melancholie en psychedelica, die een aangename warme gloed uitstraalt, en door zijn karakter een aantal centimeter boven de grond blijft zweven.

Met heel wat zon en warmte in het vooruitzicht misschien wel ideaal om buiten te gaan luieren en weg te gaan dromen. Sfeerzetting kan je aan The Leslies overlaten, zonnecrème zal je zelf moeten voorzien.

Wie The Leslies live aan het werk wil zijn kan daarvoor in de nabije toekomst voorlopig enkel in Oost-Vlaanderen terecht:

05/07 Giraf (Gent)
08/07 Dok (The Leslies // LIL DIX) (Gent)
15/07 ’t Floeren Foefke (Gent)
21/07 Bar Mitte (Gent)
18/08 Posthotel (Wetteren)

Facebook / Vi.be

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.