Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tash Sultana – “Salvation”

Vorig jaar was er uit het niets Tash Sultana. Deze Australische straatartieste brengt frisse gitaarsongs die laag voor laag worden opgebouwd aan de hand van haar loopstation. Haar songs vlogen over naar de andere kant van de wereld en ze kreeg de kans om op wereldtour te gaan met onder andere een stop op Rock Werchter 2017. Al die tijd tourde ze zonder album maar daar komt nu verandering in. Op 31 augustus komt haar debuutalbum Flow State uit. Daar krijgen we nu met “Salvation” een voorsmaakje van.

In tegenstelling tot haar voorgaande songs valt bij “Salvation” de gitaar een beetje weg op de achtergrond. Tash Sultana heeft een warme soulstem en ook bij dit nummer pakt ze er mee uit. Samen met de klanken van de synth bepalen ze de ondertoon van het nummer. Haar gitaarwerk sluit daar perfect bij aan, maar het valt wat weg ten opzichte van de begeleiding. Gelukkig krijgen we naar het einde toe wel het nodig gitaarwerk te horen waar we op zaten te wachten. “Salvation” is strak afgelijnd en weet perfect waar het naartoe moet. Al mocht het van ons soms wat vrijer zijn.

Facebook / Website / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Tash Sultana - Terra Firma (★★★): Gezocht: kruidige wintersoep

Tash Sultana was nog geen drie jaar oud en al in de ban van de gitaar. Tien jaar later speelde die met…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tash Sultana - "Sweet & Dandy"

Over een kleine maand is het zo ver, dan verschijnt het tweede album van Tash Sultana. De Australische brak een vijftal jaar…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.