Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young The Giant – “Simplify”

Young The Giant is één van die indiebands die, ondanks dat ze al jaren meegaan, België steeds lijkt te vergeten. Voor degene die hen niet kennen, het recept is eenvoudig samen te vatten: dé ideale samensmelting tussen dansbare gitaren (zie bv. het Belgische The Lighthouse), subtiele synths en grootse refreinen. Denk aan een iets vrolijkere versie van Vampire Weekend of aan onze goede vrienden van Two Door Cinema Club. Toch is de band heel wat minder gekend dan de bands waar we hen mee vergeleken. Iets waar wij graag verandering in zouden brengen naar aanloop van hun reeds vierde (!) album.

Op “Simplify” doet Young The Giant alweer waar ze goed in zijn: een dramatisch, maar meezingbaar refrein creëeren, de lyric ‘staring in your eyes, everything simplifies’ zal bij velen gemakkelijk blijven hangen. Het nummer begint met een – voor de band- vuil klinkende gitaar. Wanneer de vocals invallen, voel je meteen de opbouw naar dat groots refrein. Een kort experimentje met een stemvervormer vlak voor het refrein toont dat de band toch een beetje verandering opzoekt, wat we zeker aanmoedigen. “Simplify” is een heel fijne toevoeging aan de reeds leuke discografie van de band.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Carpool Tunnel - Bloom (★★★): Fijne achtergrondmuziek voor een bescheiden barbecue

De Californische groep Carpool Tunnel zal in de lage landen nog niet meteen veel belletjes doen rinkelen, ook al hebben ze sinds…
AlbumsRecensies

Two Door Cinema Club - Lost Songs (Found) (★★★): Reis in de tijd

Voor wie wel eens op een indiefeestje komt, klinkt de muziek van Two Door Cinema Club ongetwijfeld bekend in de oren. Toen…
InstagramLiveRecensies

Two Door Cinema Club @ Ancienne Belgique (AB): Braafjes gestroomlijnd

Na Noord-Amerika en Groot Brittannië afgelopen najaar was het de beurt aan Europa om nog eens stevig door elkaar geschud te worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.