Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young The Giant – “Simplify”

Young The Giant is één van die indiebands die, ondanks dat ze al jaren meegaan, België steeds lijkt te vergeten. Voor degene die hen niet kennen, het recept is eenvoudig samen te vatten: dé ideale samensmelting tussen dansbare gitaren (zie bv. het Belgische The Lighthouse), subtiele synths en grootse refreinen. Denk aan een iets vrolijkere versie van Vampire Weekend of aan onze goede vrienden van Two Door Cinema Club. Toch is de band heel wat minder gekend dan de bands waar we hen mee vergeleken. Iets waar wij graag verandering in zouden brengen naar aanloop van hun reeds vierde (!) album.

Op “Simplify” doet Young The Giant alweer waar ze goed in zijn: een dramatisch, maar meezingbaar refrein creëeren, de lyric ‘staring in your eyes, everything simplifies’ zal bij velen gemakkelijk blijven hangen. Het nummer begint met een – voor de band- vuil klinkende gitaar. Wanneer de vocals invallen, voel je meteen de opbouw naar dat groots refrein. Een kort experimentje met een stemvervormer vlak voor het refrein toont dat de band toch een beetje verandering opzoekt, wat we zeker aanmoedigen. “Simplify” is een heel fijne toevoeging aan de reeds leuke discografie van de band.

Facebook

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Goldband, Two Door Cinema Club en drie anderen voor Rock Zottegem

Ook in Zottegem beginnen ze zich te roeren voor de komende festivalzomer. Rock Zottegem staat jaarlijks garant voor enkele opvallende namen die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Lucky"

Wie Two Door Cinema Club zegt, denkt aan de zomer, festivals en een algemeen goed humeur. Met opnieuw dertig graden in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.