Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young The Giant – “Simplify”

Young The Giant is één van die indiebands die, ondanks dat ze al jaren meegaan, België steeds lijkt te vergeten. Voor degene die hen niet kennen, het recept is eenvoudig samen te vatten: dé ideale samensmelting tussen dansbare gitaren (zie bv. het Belgische The Lighthouse), subtiele synths en grootse refreinen. Denk aan een iets vrolijkere versie van Vampire Weekend of aan onze goede vrienden van Two Door Cinema Club. Toch is de band heel wat minder gekend dan de bands waar we hen mee vergeleken. Iets waar wij graag verandering in zouden brengen naar aanloop van hun reeds vierde (!) album.

Op “Simplify” doet Young The Giant alweer waar ze goed in zijn: een dramatisch, maar meezingbaar refrein creëeren, de lyric ‘staring in your eyes, everything simplifies’ zal bij velen gemakkelijk blijven hangen. Het nummer begint met een – voor de band- vuil klinkende gitaar. Wanneer de vocals invallen, voel je meteen de opbouw naar dat groots refrein. Een kort experimentje met een stemvervormer vlak voor het refrein toont dat de band toch een beetje verandering opzoekt, wat we zeker aanmoedigen. “Simplify” is een heel fijne toevoeging aan de reeds leuke discografie van de band.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Vampire Weekend - "Capricorn" & "Gen-X Cops"

Vampire Weekend is een van die bands die we onlosmakelijk met het einde van de jaren nul associëren. Nog voor de zelfgetitelde…
LiveRecensies

Young The Giant @ Botanique (Orangerie): Aangenaam amusant

Young The Giant is een band die in het begin van de jaren ’10 meteen in de spotlight tevoorschijn kwam met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Sure Enough"

‘Stilzitten’ staat niet in het woordenboek van Two Door Cinema Club. De Noord-Ieren brachten een jaar geleden hun vijfde langspeler Keep On…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.