Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Tallest Man On Earth – “Forever is A Very Long Time”

Erg groot is hij niet, en bombastisch uitpakken doet hij al evenmin. Kristian Mattson spreekt ons met vertrouwde ruwheid toe vanuit een bos uit zijn geboortestreek in Zweden en geeft een korte inleiding -inclusief onthulling van de gitaartuning- op zijn nieuwste single “Forever is A Very Long Time”. Dit is alweer het derde clipje uit de When The Bird Sees The Solid Ground-reeks, een serie filmpjes waar Matsson ons DIY-gewijs meeneemt naar plekken die er toe doen en in een primitieve setting de sfeer kaapt met akoestische versies van nieuwe singles.

Een DIY attitude met de nodige professionaliteit, zoals ook te horen op zijn debuutplaat Shallow Grave (2008). Een plaat die ook Justin Vernon aka Bon Iver overdonderde waarop hij The Tallest Man als voorprogramma van zijn tournee het podium op stuurde. Albums uitbrengen, blijkt niet meer van deze tijd want “Forever is A Very Long Time” komt er na eerdere pareltjes als “Somewhere in The Mountains, Somewhere in New York” en “An Ocean” die eerder dit jaar uitkwamen. Matsson’s laatste langspeler Dark Bird Is Home dateert al uit 2015, het jaar waar uw zomer onder andere werd gegijzeld door “Cheerleader” van OMI. Feel old yet?

“Forever is A Very Long Time” ontsprong in Matsson’s appartement in Brooklyn en moest klinken als ‘a national anthem of some wasteland’ en heeft dezelfde ritmiek als populairdere tracks als “The King of Spain” maar geeft een veel intiemere sfeer. Spotify geeft ook de studioversie mee, waar het blaaswerk een warme gloed aan het nummer toevoegt. Het nummer is een parel, maar brengt niets nieuws onder zon en ligt in lijn van de verwachtingen. Een nummer dat, door het constante ritme en het glorieuze blaaswerk, ook heel wat live potentieel heeft. Zowel alleen als omringd door een full band klinkt Matsson ongelofelijk subliem, maar voorlopig krijg je hem enkel solo te pakken. Op 20 september staat hij in De Roma, waar ook ongetwijfeld deze fijne track op de setlist staat. Hoewel de akoestische versie ook moeiteloos overeind zal blijven staan, zijn we toch meer fan van de studioversie waarbij u ongetwijfeld middeleeuwse sprookjesbeelden voorbij zal zien flitsen, inclusief een groteske maar toch romantische koningsintrede. Maar beslist u vooral zelf.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…
InstagramLiveRecensies

The Tallest Man On Earth @ Het Depot: De mooiste, in het zweet badende man ter wereld

Het was alweer geleden van 2019 dat The Tallest Man On Earth neerstreek in België. Kristian Matsson stelde toen zijn laatste album…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar, Whitney, Oh Wonder en meer voor Cactusfestival 2022!

Als we de virologen en festivalorganisatoren mogen geloven, dan zal de zomer van 2022 er weer eentje worden zoals we die altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.