Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Aeroplane (ft. Yves Paquet) – “Body”

Onlangs ging er in mijn dorp Asse – het Hollywood aan de E40 – een niet nader genoemde nieuwe zomerbar open. Een uitgelezen kans voor Brusselaar Aeroplane want zo’n gelegenheden vragen de gepaste muziek. Mensen die hun doordeweek zuurverdiende centjes spenderen aan kleine cocktails met een groot prijskaartje, weddenschappen afsluiten om iemand in een kinderzwembad te zien springen of aan een VIP-behandeling, ook die mensen verlangen muziek.

Waar er monden zijn, moeten die worden gevoed dacht Aeroplane. Zijn nieuwste single, “Body” verscheen vrijdag laatstleden op Eskimo Recordings. Met generische lyrics, synths en bas die meer herkauwd zijn dan een koe ooit zou kunnen en features met mensen waar nog nooit iemand van heeft gehoord, hebben we alle elementen voor de juiste cocktail aan de juiste bar. Veel meer dan muzak die een radiostation met Peter Van de Veire misschien zou kunnen vullen, is er niet aan. Begrijp mij niet verkeerd: dit heeft – en dat mag wat mij betreft uitzonderlijk niet ironisch opgevat worden – wel degelijk haar waarde. Wanneer ik naar een zomerbar ga, wil ik ook oprecht deze muziek horen om eindelijk wat zielenrust te vinden en me niet te moeten verdiepen in spitsvondige arrangementen of dergelijke.

Het cliché blijkt nog maar eens huizenhoog: deze song is goed in haar genre, op haar plaats en in haar geest. Oh ja, mooi artwork.

10 juni 2018

About Author

Anton De Wolf


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief