Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Say Lou Lou – “Ana”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Say Lou Lou – “Ana”


Na enkele jaren komt Say Lou Lou opnieuw naar buiten met nieuw werk, namelijk de single “Ana”. De Zweeds-Australische tweeling heeft sinds hun vorige album Lucid Dreaming lang gebroed op de idee hoe de reputatie van popgroep te verliezen en welke alternatieve richting uit te kiezen. “Ana” is eindelijk ter wereld gekomen, verdient het gehoord te worden en maakt ons benieuwd naar het nieuwe album dat in de herfst van 2018 zal worden uitgebracht.

Het is een enorme verademing om te horen dat Say Lou Lou afgestapt is van de popsound die de muziek van dit duo steeds domineerde. Toch weten ze ondanks de stijlwijziging de toegankelijkheid te behouden. Trip hop is de noemer waar ze zich onder geplaatst hebben, en daarom worden bij het luisteren al snel linken gelegd met bands als Massive Attack en Portishead. Met verschillende instrumenten voorziet Say Lou Lou een geleidelijke maar dramatische climax die muzikaal-technisch veel interessanter en beter is dan bij vorige nummers. De vraag kan echter gesteld worden in hoeverre de band vernieuwend is in dit genre. De tweeling zet zich duidelijk af van het popgenre, maar lijkt als alternatief enkel een kopie te maken zonder eigen ideeën toe te voegen. De stemmen van het duo zorgen voor de herkenbaarheid van de band, maar garanderen geen eigen sound.

Say Lou Lou toont een kant van zichzelf die zich distantieert van het verleden en de focus legt op trip hop. Dat is een gedurfde keuze en muzikaal-technisch een grote sprong, maar het lijkt eerder een goed overgenomen kopie dan een eigen creatie. Desondanks heeft Say Lou Lou een hoogstaand nummer afgeleverd en weet het duo een nieuwsgierigheid op te wekken naar de manier hoe ze zichzelf verder zullen vormen.

Related posts
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Alex Callier (Hooverphonic): 'Ik ben hier niet om een toffe te zijn'

Alex Callier is onlangs vijftig geworden en zijn geesteskind is ondertussen ook al ruim 25 jaar oud. Hooverphonic gaat al heel lang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Mysterious"

Over enkele jaren bestaat Hooverphonic maar liefst dertig jaar en in al die jaren is er aardig wat veranderd. We zouden nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka - "FOMO"

Luka Cruysberghs is voor velen onder ons al lang geen onbekende meer. Na een killerpassage in The Voice, waar ze haast moeiteloos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.