FeaturesUitgelicht

Blokplaatjes van de Beren #2

De meest gevreesde periode van zowat iedere student staat weer voor de deur: de examenperiode. Om die wat aangenamer te maken en het studeren te veréénvoudigen hebben we ook deze keer een afspeellijst samengesteld vol met aangename blokplaten. 

Met “Keep Your Head Up” van Ben Howard kan je de blokdag op een bemoedigende manier beginnen. Je zet je aan je bureau en doorneemt de eerste bladzijden van de cursus, terwijl de indiefolkheld je meteen doet ontspannen. Eenmaal echt vertrokken met het studeren kan je ook rekenen op onder andere The National, James Blake, Radiohead, Son Lux en Mogwai die je ‘brainsweeties’ geeft die je concentratie op scherp blijven houden en waardoor je door de cursus vliegt.

Zoals je al snel zal merken, vind je in de Blokplaatjes van de Beren voor ieder wat wils. Zowel de ambient/jazz-liefhebbers, alsook de fans van de alternatieve muziek en popmuziek en de hip hoppers komen in de de eerste uren van het de blokplaylist helemaal aan hun trekken. Ook liefhebbers van elektronische muziek zullen hier en daar een ronkende naam zoals Jon Hopkins en Floating Points horen passeren die je meteen op weg zetten voor de komende blokuren.

Naast klassiekers als Fleetwood Mac, New Order en Tom Petty and the Heartbreakers staat er ook deze keer heel wat nieuw talent in de playlist om het studeren wat aangenamer te maken. Ivy Falls bijvoorbeeld, die op zaterdag 11 augustus ook op ons eerste Dansende Beren Festival te Roeselare te zien zal zijn, hoor je al vrij vroeg passeren. Met EMY hebben we ook een ex-zalm van de maand in onze lijst die halfweg de playlist met haar rustige indiefolk voor wat ontspanning mag zorgen. Maar ook opkomende buitenlandse bands zoals de Britse band Vasser, de Australiërs van Rolling Blackouts Coastal Fever en het electroduo Otzeki staan paraat om je doorheen de blok te leiden.

Natuurlijk staan er nog heel wat andere artiesten in onze lijst, waardoor je meteen bent vertrokken voor de volle zes uur. We wensen iedereen veel luisterplezier en veel geluk met de examens.

Volg hieronder onze Spotify playlist en ons Dansende Beren profiel voor onze andere playlisten:

1547 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
FeaturesUitgelicht

Blokplaatjes van de Beren 2020

Voor de studenten onder ons breekt er met de examenperiode weer een moeilijke tijd aan. Dit jaar misschien nog meer dan anders,…
Features

Blokplaatjes van de beren

Het is weer zover, de immer gevreesde examenperiode is weer van start gegaan en daar horen uiteraard de perfecte studeernummers bij. Voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.