Features

Blokplaatjes van de beren

Het is weer zover, de immer gevreesde examenperiode is weer van start gegaan en daar horen uiteraard de perfecte studeernummers bij. Voor heel wat mensen blijft het vinden van de perfecte ‘studeermuziek’ een valkuil, net daarom hebben we voor jullie vier uur aan muziek verzameld waardoor jullie blokdag net dat tikkeltje aangenamer wordt.

Met ‘Cherry Blossom Girl’ van Air is het onmogelijk om je dag slecht te starten. Je zet je aan je bureau, plugt je oortjes in en laat het nummer van begin tot einde knallen, terwijl je kijkt wat je allemaal te doen hebt. Werkt perfect!

Eenmaal begonnen met studeren zorgen bands zoals Mark Pritchard, Novo Amor, Klangstof en Jenny Hval ervoor dat je uiterst geconcentreerd blijft en dat je de pauze zo lang mogelijk uitstelt –ja, de muziek is echt zo goed- waardoor je minder tijd verliest.

Na het middagmaal valt iedereen in een middagdipje en deze hoeft vanaf nu niet meer zo vermoeiend te zijn. Serge Gainsbourg zal je met z’n zwoele stem vergezellen terwijl je die meer dan verdiende sigaret oprookt en filosofeert over de leerstof die je net tot jou hebt genomen.

Wanneer je de middagdip overwonnen hebt, is het in een rechte lijn naar de avond toe en daar horen uiteraard Junip, Radiohead, Ghospoet en Florist bij. Voor diegene die na het avondmaal nog bereid zijn om verder te studeren, “Me And Mrs. Jones” van Billy Paul zorgt voor de nodige energie en voor de perfecte sfeer.

Uiteraard zijn er nog veel meer andere artiesten terug te vinden in de playlist, waardoor je meteen bent vertrokken voor de volle vier uur. We wensen iedereen veel luisterplezier maar vooral succes met de examens.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bedrooms - "in yer pocket"

Wie ooit in Dublin was, weet dat muziek er een centrale rol speelt. De pubs die de stad zo typeren, staan niet…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart - 4 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matthew Harris - "A Difficult Winter"

We hebben allemaal wel eens nood aan herbeginnen met een schone lei. Zo verwijderde Matthew Harris, een 21-jarige indieartiest uit Dublin, alle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.