Features

Blokplaatjes van de beren

Het is weer zover, de immer gevreesde examenperiode is weer van start gegaan en daar horen uiteraard de perfecte studeernummers bij. Voor heel wat mensen blijft het vinden van de perfecte ‘studeermuziek’ een valkuil, net daarom hebben we voor jullie vier uur aan muziek verzameld waardoor jullie blokdag net dat tikkeltje aangenamer wordt.

Met ‘Cherry Blossom Girl’ van Air is het onmogelijk om je dag slecht te starten. Je zet je aan je bureau, plugt je oortjes in en laat het nummer van begin tot einde knallen, terwijl je kijkt wat je allemaal te doen hebt. Werkt perfect!

Eenmaal begonnen met studeren zorgen bands zoals Mark Pritchard, Novo Amor, Klangstof en Jenny Hval ervoor dat je uiterst geconcentreerd blijft en dat je de pauze zo lang mogelijk uitstelt –ja, de muziek is echt zo goed- waardoor je minder tijd verliest.

Na het middagmaal valt iedereen in een middagdipje en deze hoeft vanaf nu niet meer zo vermoeiend te zijn. Serge Gainsbourg zal je met z’n zwoele stem vergezellen terwijl je die meer dan verdiende sigaret oprookt en filosofeert over de leerstof die je net tot jou hebt genomen.

Wanneer je de middagdip overwonnen hebt, is het in een rechte lijn naar de avond toe en daar horen uiteraard Junip, Radiohead, Ghospoet en Florist bij. Voor diegene die na het avondmaal nog bereid zijn om verder te studeren, “Me And Mrs. Jones” van Billy Paul zorgt voor de nodige energie en voor de perfecte sfeer.

Uiteraard zijn er nog veel meer andere artiesten terug te vinden in de playlist, waardoor je meteen bent vertrokken voor de volle vier uur. We wensen iedereen veel luisterplezier maar vooral succes met de examens.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matthew Harris - "A Difficult Winter"

We hebben allemaal wel eens nood aan herbeginnen met een schone lei. Zo verwijderde Matthew Harris, een 21-jarige indieartiest uit Dublin, alle…
AlbumsRecensies

Sobertrist – Compromise (★★★★): Muzikaal liefdeskind van Jeff Buckley, Radiohead en Flying Horseman

Sobertrist timmert al enkele jaren aan de weg. Met Compromise brengt de groep een eerste selectie muziek uit. De muziek als conventionele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Thom Yorke, Burial & Four Tet - "Her Revolution" en "His Rope"

Thom Yorke, Burial en Four Tet geven ons met “Her Revolution” en “His Rope” al een vroeg Sinterklaas-/kerstcadeau. Burial en Four Tet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.