Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tanukichan – “Perfect”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tanukichan – “Perfect”

Tegenwoordig is er een hele lading aan lo-fi singer-songwriters die de plak zwaaien. Denk maar aan artiesten als Jay Som, Snail Mail of Soccer Mommy. Een nieuwe naam in het genre is Tanukichan. Het solo-project van multi-instrumentaliste Hannah van Loon is wel al sinds 2016 bezig, maar brengt pas op 13 juli haar debuutplaat Sundays uit. Daarvoor kreeg de band hulp van Chaz Bear van Toro Y Moi, het album verschijnt ook op zijn Company Label (de releases op dat label zijn trouwens een aanrader). Van Loon hield zich in het begin van haar carrière vooral bezig met klassieke muziek, nadien vervoegde ze de band Trails And Ways waarna ze een solo-carrière nastreefde. Als het aan ons ligt, zal die goed van de grond geraken.

“Perfect” is na “Lazy Love” de tweede single die we uit het album krijgen. Het begint wat grungy met een opvallende distortion op de gitaar en al snel valt de dromerige stem van Van Loon in. Wat volgt is een zonnig, maar tegelijk wazige melodie die ons meteen een smile op het gezicht tovert. We horen er kleine invloeden van The Strokes in, vooral te danken aan de manier waarop de gitaren gieren. Verder is er nog een kleine percussie op de achtergrond te horen die vooral het tempo bepaalt. Leuk, zomers nummertje dat perfect bij deze temperaturen past en je eens helemaal laat wegdromen.

Facebook / Twitter

3552 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - "Perfect"

Als we al zouden kunnen bepalen wat een ‘normaal’ parcours is als artiest, dan valt Freya Ridings daar zeker niet onder. Haar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zevia - "perfect"

Wie nieuwe artiesten wil vinden, hoeft daarvoor niet ver te gaan. De laatste jaren blijken meer en meer zangers hun doorbraak te…
AlbumsRecensies

Mannequin Pussy - Perfect (★★★★): Ep van de grote doorbraak?

Mannequin Pussy maakt al even furore met stevige punk, en zijn live een fenomeen. Dat bewezen ze reeds op Belgische bodem met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.