Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings – “Perfect”

© Josh Shiner

Als we al zouden kunnen bepalen wat een ‘normaal’ parcours is als artiest, dan valt Freya Ridings daar zeker niet onder. Haar eerste album was een liveplaat, twee jaar later pas verscheen een studioalbum (met knijters als “Castles“, “Lost Without You” en “You Mean The World To Me“) en nadien werd het stil. Online smeet ze af en toe met wat covers, maar nieuw werk zat er precies niet aan te komen. Tot ze begin januari met “Weekends” de poorten weer opende en vandaag al voor de vierde keer dit jaar een nieuw nummer loslaat. Met “Perfect” krijgen we een laatste voorsmaakje onderweg naar haar tweede studioalbum Blood Orange, dat eind deze maand verschijnt.

Waar “Weekends” het dansbare bracht dat een nummer als “Castles” eerder ook bevatte, leunt “Perfect” overduidelijk aan bij de breekbare kant van Ridings. Met een geduchtig tempo aan pianotonen wordt de song zacht en krachtig tegelijk ingezet. De vertrouwde stem van Freya komt even later aandraven en maakt duidelijk dat het zo’n nummer is waarbij de podiumlichten even gedoofd zullen worden. Er wordt niet naar een hoogtepunt toegewerkt, wat we ergens wel missen. “Perfect” blijft daarmee wat aan de oppervlakte drijven en schiet er niet meteen bovenuit, zeker niet in vergelijking met “Can I Jump?” dat enkele weken geleden nog werd uitgebracht.

We zitten in de laatste rechte lijn naar Freya’s tweede langspeler Blood Orange, die verschijnt op 28 april.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

52 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - “Can I Jump?”

Het is reeds van 2019 geleden dat de Britse singer-songwriter Freya Ridings doorbrak met haar debuut-ep You Mean The World To Me,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - "Weekends"

De Britse nachtegaal Freya Ridings brak met haar single “Lost Without You” en debuutalbum Freya Ridings helemaal door. Haar album werd inmiddels meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.