Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kamasi Washington – “Street Fighter Mas”

Straks staat saxofonist Kamasi Washington in een uitverkochte La Madeleine op het podium te schitteren. Hij zal er zijn bijna twee en half uur durende plaat Heaven And Earth voor het eerst in België voorstellen. Die plaat verschijnt op 22 juni en daaruit kregen we eerder al “The Space Travelers Lullaby” en “Fists of Fury” te horen kregen. De laatste plaat van de uit Los Angeles komende jazzicoon verscheen drie jaar geleden. Vandaag krijgen we een derde voorsmaakje te horen dat “Street Fighter Mas” noemt en op het tweede deel Earth terug te vinden zal zijn.

“Street Fighter Mas” begint heel funky en de vocals, die al snel in het nummer volgen, geven het nummer een extra dimensie. Echt episch wordt het bijna zes minuten durende nummer pas als Kamasi Washington zich laat horen met zijn saxofoonsolo. Leuk weetje over de titel van het nummer: het nummer verwijst naar een computerspel ‘Street Fighter’ dat hij in zijn jeugd graag speelde. Opnieuw weet hij ons helemaal omver te blazen (letterlijk en figuurlijk) en bevestigt hiermee ook zijn status als een echte icoon van de jazzmuziek.

Wie er vanavond niet bij kan zijn die moet niet getreurd zijn want deze zomer staat Kamasi Washington op donderdag 9 augustus op Jazz Middelheim.

Facebook

30 mei 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief