Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kamasi Washington – “Street Fighter Mas”

Straks staat saxofonist Kamasi Washington in een uitverkochte La Madeleine op het podium te schitteren. Hij zal er zijn bijna twee en half uur durende plaat Heaven And Earth voor het eerst in België voorstellen. Die plaat verschijnt op 22 juni en daaruit kregen we eerder al “The Space Travelers Lullaby” en “Fists of Fury” te horen kregen. De laatste plaat van de uit Los Angeles komende jazzicoon verscheen drie jaar geleden. Vandaag krijgen we een derde voorsmaakje te horen dat “Street Fighter Mas” noemt en op het tweede deel Earth terug te vinden zal zijn.

“Street Fighter Mas” begint heel funky en de vocals, die al snel in het nummer volgen, geven het nummer een extra dimensie. Echt episch wordt het bijna zes minuten durende nummer pas als Kamasi Washington zich laat horen met zijn saxofoonsolo. Leuk weetje over de titel van het nummer: het nummer verwijst naar een computerspel ‘Street Fighter’ dat hij in zijn jeugd graag speelde. Opnieuw weet hij ons helemaal omver te blazen (letterlijk en figuurlijk) en bevestigt hiermee ook zijn status als een echte icoon van de jazzmuziek.

Wie er vanavond niet bij kan zijn die moet niet getreurd zijn want deze zomer staat Kamasi Washington op donderdag 9 augustus op Jazz Middelheim.

Facebook

1287 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Jerome - "Timeless (feat. Lianne La Havas)"

Jonge wolf in de Londense jazzjungle, voorprogramma geweest van niemand minder dan Kamasi Washington en actief als gitarist bij het gerenommeerde ensemble…
AlbumsRecensies

Dinner Party - Dinner Party (★★★★½): Supergroep die het super doet

Dinner party’s waren eerder dit jaar even uit de boze, maar als er één etentje is dat je echt niet gemist wilt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Dinner Party (Terrace Martin, Kamasi Washington, Robert Glasper en 9th Wonder) feat. Phoelix - "Freeze Tag"

Jazzgrootheden Kamasi Washington en Robert Glasper en hiphoptalenten Terrace Martin en 9th Wonder maken al een lange tijd bejubelde muziek in hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.