Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Idles – “Colossus”

Vorig jaar maakte Idles met Brutalism één van de beste albums uit het jaar. Dit jaar zou er alweer een nieuw album aan komen. De band stond vorig jaar nog op Leffingeleuren, dit jaar mogen ze dat trucje opnieuw doen op Rock Werchter. We kunnen dus al zeker stellen dat de toekomst van Idles er zeer rooskleurig uit ziet. De band maak furieuze punk zonder nonsense en laat met “Colossus” een bommeke van formaat op ons los.

Vijf minuten en vijfenveertig seconden. Zo veel tijd geeft Idles ons om helemaal in trance te komen. Die trance bevindt zich vooral in het begin van de song. Daarin horen we een donkere en dreigende sound in de gitaren met een kwade Joe Talbot die alleen maar kwader wordt. Het doet wat aan Protomartyr denken bij momenten. Maar het nummer bouwt op en dat voel je ook. Naarmate de song vordert, volgt er iets wat je voelde aankomen, maar waarvan je niet wist dat het zo furieus ging zijn. ‘It’s Coming’ zingt Talbot, waarna een stilte volgt. Wat volgt is een storm, een kolossale storm die het nummer naar zijn hand zet. Fantastische ommezwaai dat toont wat voor straffe band Idles is. Niet te missen op Werchter, we hebben je gewaarschuwd.

30 mei 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter