FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound 2018: de échte opener van de festivalzomer

FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound 2018: de échte opener van de festivalzomer

Het festivalseizoen komt er binnenkort weer aan en in Barcelona geeft Primavera sound (30 mei tot 3 juni) het officiële startschot. Elk jaar brengt het festival een geweldige affiche naar voren met grote headliners maar ook enkele sterke alternatievere artiesten. Dit jaar is de koers van het festival lichtjes gewijzigd naar een iets meer hiphop, RnB en trap richting. Zo vind je er o.a. Tyler, the creator, Migos, The Internet, Jorja Smith,… terug, maar verder heb je ook nog de rock en indie kleppers, zoals Nick Cave and the Bad Seeds, Arctic Monkeys en The National.

Naast de geweldige affiche, is het mooie van het festival ook zijn ligging net buiten het centrum van Barcelona en aan de kust van de Middellandse zee. Met een frisse zeebries kan je over de hoofden heen de skyline van Barcelona bewonderen. Dat met de muziek van je favoriete artiesten die door de boxen knallen en met een vermút of cervecita in de hand. Het is niet voor niets dat ze van overal naar Barcelona afzakken voor een driedaags zweet- en muziekfestijn.

Voor zij die zich dit jaar naar het Catalaanse hart begeven, hebben we enkele tips opgesomd. Aangezien de grote kleppers als Arctic Monkeys, Nick Cave, Björk, The National,… niet echt veel meer argumentatie nodig hebben om jou tot daar te lokken, hebben we enkele low-key artiesten op een rijtje gezet.

Arca

© Nerea Coll (Sónar)

Arca is de zanger, composer, producer, DJ en wonderman uit Venezuela die controverse niet schuwt. Zijn muziek is op zijn minst bevreemdend te noemen en kan onmogelijk in een hokje geduwd worden. Hij staat er om gekend om live een ware performance naar voren te brengen. Zijn uiterlijk breekt met elke grens van genderconformiteit en samen met zijn muziek en performance neemt hij je even mee naar Planeet Arca waar niets normaal is en normen niet bestaat. Heb je zin in een one of a kind show? Dan mag je deze man alvast niet missen.

Kelela

Deze Ethiopisch-Amerikaanse R&B prinses is zeker ook eentje om naar uit te kijken. Ze werkte al onder andere samen met Arca en die invloed valt best terug te vinden. Zo hangt er ook een vervreemdende sfeer in haar koele R&B beats. Haar nieuwste plaat Take Me Apart is een van haar meest sexy en intrigerende werken. Haar set op Primavera belooft dan ook zwoel en donker te worden.

 

Yellow Days

De man bracht vorig jaar zijn debuut ep uit en met zijn unieke hese stem en psychedelische klanken, veroverde hij al snel menige harten. Vorig jaar werd hij nog als “one to watch out for” genoemd door Primavera zelf en dit jaar siert hij een van hun podia. Ondertussen heeft hij ook al collaboraties met o.a. Reijje Snow erop zitten en bewijst hij dat hij zijn plek op de Primavera affiche meer dan verdiend heeft. Zijn muziek brengen ideale lente-vibes met weergalmende gitaren en zijn warme stemgeluid.

Oumou Sangaré

In Mali is ze al lang een grote ster en ze staat ook om meer bekend ginds dan enkel haar muziek. Ze zet zich al jaren in voor verschillende sociale projecten om de Malinese economie en maatschappij weer te doen beteren. Ze ondersteunt haar indrukwekkende stem met traditionele instrumenten, zoals de karigan, djembé en kora. Tussen al het electro en trapgeweld dat present zal zijn op het festival, kan Oumou Sangaré een welkome verademing zijn. (ps: kijk zeker eens naar de videoclip, het is een echte aanrader!)

Peggy Gou

Peggy Gou is zeker een van de nieuwkomers om naar uit te kijken. Ze is afkomstig uit Zuid-Korea maar vindt momenteel in Berlijn haar thuisbasis. Ondertussen begint haar bekendheid exponentieel te groeien en heeft ze al shows voor o.a. Dekmantel erop zitten. Haar muziek varieert tussen techno, house en disco en kent een hoog dansbaarheidsgehalte. Het is dan ook de ideale gelegenheid om even de benen te strekken op het festival.

C. Tangana

Heb je zin om je een beetje te verdiepen in de Spaanse en Catalaanse muziek scene? Dan is C. Tangana een goed startpunt. Hij maakte vorig jaar furore op het schiereiland met zijn hit “Mala Mujer”. Zijn muziek kan best omschreven worden als trap, een mix van hip-hop, R&B en reggaeton. Echter wil hij zich niet als trap-artiest presenteren, want dat vindt hij te gelimiteerd. Al snel wordt ook duidelijk waarom. Hij durft al eens te experimenteren, zoals zijn collaboratie met de lokale flamenco ster Rosalía, dat een gedurfde maar geslaagde combinatie opleverde.

Voor meer suggesties kan je ook altijd de website van Primavera Sound hier checken.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou - "Lobster Telephone"

Ondanks dat Peggy Gou al enige tijd bezig is, is haar populariteit pas recentelijk helemaal ontploft. In de nasleep van hitjes als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou - "1+1=11"

Is de zomer al in het land? Nog niet helemaal, maar Peggy Gou brengt wel het zonnetje door je speakers. Dat de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult verder aan met o.a. Baxter Dury, Arca en Donny Benét!

Dour gaat ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma. De afgelopen maanden heeft het grootste Waalse festival hard gewerkt aan een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.