banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor – “Built on Ashes”

© Manuel Willi

Bij veel fans van het harder gitaarwerk staat 8 juni met stip aangeduid in de agenda. Op die dag verschijnt immers de nieuwe plaat, Stranger Fruit, van de Amerikaans/Zwitserse band Zeal & Ardor. De muziek die ze maken is een indrukwekkende en tegelijk ook heerlijke combinatie tussen black soul en metal waardoor we dus black metal krijgen. Zijn eerste twee singles van Stranger Fruit, “Graveddiger’s Chant” en “Waste“,  wisten ons al helemaal te overtuigen en ook de nieuwe “Built On Ashes” kan ons helemaal bekoren.

“Built On Ashes” weerspiegelt perfect waar Zeal & Ardor voor staat: een ruige soulvolle stem met luide elektrische gitaren en drums. De soundwall die ze weten te creëren klinkt niet alleen kolossaal, maar weet je helemaal van je sokken te blazen. Het nummer is misschien iets minder aangrijpend dan “Graveddiger’s Chant” en iets minder ‘hard’ dan “Waste”, maar toch moet het nummer niet onderdoen aan de voorgaande singles. We zijn nu wel echt benieuwd hoe de andere nummers op de plaat zullen klinken en kijken al uit naar zijn twee passages op de Belgische festivalweides deze zomer.

Deze zomer speelt Zeal & Ardor op 22 juni op Graspop en op 14 juli op Dour!

Facebook

1451 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Bow"

Zeal & Ardor is al enkele jaren een van de meest verfrissende en vooruitstrevende bands in het metalmilieu. Hun mengeling van black…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Run"

Zeal & Ardor is nu toch wel al een aantal jaar een van de meest interessante projecten binnen de metal. Het geesteskind…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.