banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West- “Lift Yourself”

Daar is Kanye West weer! Na zijn Twitterstormloop van de laatste weken hing het al een klein beetje in de lucht, maar vannacht heeft Kanye West voor het eerst sinds 2016 terug nieuwe muziek uitgebracht. Het nummer heet “Lift Yourself” en samplet “Liberty” van Amnesty. Het is voorlopig enkel nog te beluisteren op de website van de rapper.

De laatste weken kwam Mr. West vooral in de aandacht doordat hij zijn comeback had gemaakt op Twitter. Zoals altijd nam hij daar geen blad voor de mond maar zijn positieve uitlatingen over president Trump schoten bij veel mensen toch in het verkeerde keelgat. Zo reageerden wereldsterren Drake, Rihanna en The Weeknd al door hem te ontvolgen op datzelfde medium.

Met “Lift Yourself” gaat Kanye dus weer de muzikale toer op. Het nummer begint met een aangenaam en catchy refrein dat volledig bestaat uit een sample, waarna Kanye ons begint warm te maken voor zijn strofe. Wanneer die strofe er uiteindelijk aankomt, hoor je dat deze enkel bestaat uit de woorden ‘Poopy-di-scoop’, ‘Whoop-diddy-scoop’ en nog enkele varianten daarop. Zet daar nog eens een vette beat onder, en je krijgt een zeer ‘apart’ nummer. Kanye West zet dus nog maar eens heel de muziekwereld voor aap.

Zoals eerder bekend gemaakt, brengt Kanye West op 1 juni een nieuw soloalbum uit dat zal bestaan uit zeven nummers. Een week erna, op 8 juni, krijgen we dan zijn samenwerkingsalbum te horen met Kid Cudi. En of we benieuwd zijn!

Link naar het nummer

Youtube / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (19 april - 25 april)

Het was weer een week vol muzieknieuws. Zodat jij niet heel het internet moet afzoeken naar nieuws over je favoriete artiesten, hebben…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.