Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West- “Lift Yourself”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West- “Lift Yourself”

Daar is Kanye West weer! Na zijn Twitterstormloop van de laatste weken hing het al een klein beetje in de lucht, maar vannacht heeft Kanye West voor het eerst sinds 2016 terug nieuwe muziek uitgebracht. Het nummer heet “Lift Yourself” en samplet “Liberty” van Amnesty. Het is voorlopig enkel nog te beluisteren op de website van de rapper.

De laatste weken kwam Mr. West vooral in de aandacht doordat hij zijn comeback had gemaakt op Twitter. Zoals altijd nam hij daar geen blad voor de mond maar zijn positieve uitlatingen over president Trump schoten bij veel mensen toch in het verkeerde keelgat. Zo reageerden wereldsterren Drake, Rihanna en The Weeknd al door hem te ontvolgen op datzelfde medium.

Met “Lift Yourself” gaat Kanye dus weer de muzikale toer op. Het nummer begint met een aangenaam en catchy refrein dat volledig bestaat uit een sample, waarna Kanye ons begint warm te maken voor zijn strofe. Wanneer die strofe er uiteindelijk aankomt, hoor je dat deze enkel bestaat uit de woorden ‘Poopy-di-scoop’, ‘Whoop-diddy-scoop’ en nog enkele varianten daarop. Zet daar nog eens een vette beat onder, en je krijgt een zeer ‘apart’ nummer. Kanye West zet dus nog maar eens heel de muziekwereld voor aap.

Zoals eerder bekend gemaakt, brengt Kanye West op 1 juni een nieuw soloalbum uit dat zal bestaan uit zeven nummers. Een week erna, op 8 juni, krijgen we dan zijn samenwerkingsalbum te horen met Kid Cudi. En of we benieuwd zijn!

Link naar het nummer

Youtube / Twitter

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack Harlow - Jackman. (★★★★): Krachtige comeback

De laatste jaren zat de roem en bekendheid van Jack Harlow in een stijgende lijn. Met singles als “What’s poppin”, “INDUSTRY BABY“,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorn - "ENTROPYYY"

Het is niet eenvoudig om de elektronische muziek van Marcos Ortega, ofwel Lorn, onder één concrete noemer te brengen. Hij heeft door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cardi B - "Hot Shit" (feat. Kanye West & Lil Durk)

Het is ondertussen alweer vier jaar geleden sinds Cardi B’s debuutalbum Invasion of Privacy uitkwam. De plaat van de New Yorkse werd ontvangen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.