Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West- “Lift Yourself”

Daar is Kanye West weer! Na zijn Twitterstormloop van de laatste weken hing het al een klein beetje in de lucht, maar vannacht heeft Kanye West voor het eerst sinds 2016 terug nieuwe muziek uitgebracht. Het nummer heet “Lift Yourself” en samplet “Liberty” van Amnesty. Het is voorlopig enkel nog te beluisteren op de website van de rapper.

De laatste weken kwam Mr. West vooral in de aandacht doordat hij zijn comeback had gemaakt op Twitter. Zoals altijd nam hij daar geen blad voor de mond maar zijn positieve uitlatingen over president Trump schoten bij veel mensen toch in het verkeerde keelgat. Zo reageerden wereldsterren Drake, Rihanna en The Weeknd al door hem te ontvolgen op datzelfde medium.

Met “Lift Yourself” gaat Kanye dus weer de muzikale toer op. Het nummer begint met een aangenaam en catchy refrein dat volledig bestaat uit een sample, waarna Kanye ons begint warm te maken voor zijn strofe. Wanneer die strofe er uiteindelijk aankomt, hoor je dat deze enkel bestaat uit de woorden ‘Poopy-di-scoop’, ‘Whoop-diddy-scoop’ en nog enkele varianten daarop. Zet daar nog eens een vette beat onder, en je krijgt een zeer ‘apart’ nummer. Kanye West zet dus nog maar eens heel de muziekwereld voor aap.

Zoals eerder bekend gemaakt, brengt Kanye West op 1 juni een nieuw soloalbum uit dat zal bestaan uit zeven nummers. Een week erna, op 8 juni, krijgen we dan zijn samenwerkingsalbum te horen met Kid Cudi. En of we benieuwd zijn!

Link naar het nummer

Youtube / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ty Dolla $ign - Featuring Ty Dolla $ign (★★½): Goed, maar te veel

De Amerikaanse zanger, songwriter en producer Tyrone Griffin Jr., beter bekend als Ty Dolla $ign, leeft van singles en features. Hoewel hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West - "Nah Nah Nah"

Het gaat niet goed met Kanye West. Al sinds het einde van de vorige eeuw is de Amerikaan een icoon binnen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West (feat. Travis Scott) - "Wash Us In The Blood"

Na enkele dagen van speculatie op de sociale media, is Kanye West terug met een nieuw politiek geladen nummer: “Wash Us In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.