Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure – “Ultimatum” ft Fatoumata Diawara

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure – “Ultimatum” ft Fatoumata Diawara

Het Britse elektronische muziekduo Disclosure is een tijdje op de muzikale achtergrond geweest, maar vandaag komen ze eindelijk terug op de proppen met nieuwe muziek. De gebroeders Lawrence braken in 2012 door met het nummer “Latch” in samenwerking met Sam Smith. Dat succes resulteerde onder meer in verdere samenwerkingen met wereldsterren zoals Lorde en The Weeknd. Hun laatste langspeelplaat Caracal dateert van 2015, maar in 2016 brachten ze wel nog een EP uit. Daarna maakte het duo bekend even een pauze in te lassen.

Tot vandaag dus want de broers hebben eindelijk terug een nieuwe single uitgebracht. Het nummer heet “Ultimatum” en krijgt vocale steun van de Malinese zangeres Fatoumata Diawara. Daardoor krijgt het nummer direct een leuke Afrikaanse vibe met zich mee. Of het nummer direct terug een wereldhit zal worden valt te betwijfelen, daarvoor heeft het misschien iets te weinig pit.

De single zou een voorbode zijn van het derde album dat ergens in 2019 moet verschijnen. Het is dus voorlopig ook nog even wachten vooraleer Disclosure opnieuw op tournee gaat. Volgende zomer mogen we ze hoogstwaarschijnlijk weer op enkele festivals verwachten.

Website / Youtube / Disclosure

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Disclosure - Alchemy (★★★): Dansen zonder franjes

De gebroeders Lawrence, Guy en Howard, oftewel gewoon Disclosure. Al meer dan tien jaar zijn de twee echte vedetten van de Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fatoumata Diawara - "Nsera" (feat. Damon Albarn)

Eerder deze week raakte het nieuws bekend dat Blur volgende zomer met een reünieshow naar Wembley trekt. Het ideale moment voor Fatoumata…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.