LiveRecensies

Willem Ardui @ Trix Bar: Fluisterpop die je vastgrijpt

Nog geen dag na het spetterende optreden van blackwave. in de Vooruit stond wederhelft van het duo Willem Ardui in de Trix Bar. Met nummers als “Morse” en “Beziel Me” heeft hij airplay op verscheidene radiostations gekregen en wist zich zo als solo-artiest van blackwave. te kunnen onderscheiden. Productie à la James Blake in combinatie met teksten die van Spinvis zouden komen. Een beschrijving om U tegen te zeggen. Momenteel heeft Willem wel maar drie singles op streamingdiensten als Spotify en Apple Music staan, dus het was het ook uitkijken naar onuitgebracht werk.

Aarde Aan Daan mocht om 20:30 opwarmen. De Amsterdammer die inmiddels in Antwerpen woont, maakt net zoals Willem Ardui dromerige Nederlandstalige indiepop. Het werd een heel intieme set en naast eigen nummers coverde hij ook nog eens “Teardrop” van Massive Attack, uiteraard in het Nederlands. Een gewaagde keuze die wel goed uitpakte.

De Trix Bar en het terras raakten al goedgevuld en rond 21:30 was het aan Willem om de Trix Bar te betoveren. Willem is een Antwerpenaar, het publiek bestond dan ook uit bekende gezichten. Luid was bijgevolg ook het onthaal toen Willem, vergezeld van een pianist en een drummer, het podium betrad. Starten deed hij met enkele nog onbekende nummers waaronder “Ogen”. Dat deerde het publiek echter niet dat aandachtig luisterde. “Morse” was daarna aan de beurt en dus de eerste tonen die bekend in de oren klonken. De single op zich is al heel sterk, maar de liveband geeft het nummer nog een krachtigere toets.

Willems muziek wordt vaak beschreven als ‘fluisterpop’. Dat fluisteren zorgde er soms wel voor dat de zang wat overstemd werd door de muziek zelf. Een klein detail, echt problematisch was het zeker niet. Willem straalde zelfzekerheid uit en toonde dat hij niet enkel in duo kan functioneren. Soms met een gitaar in de hand bracht hij zijn nummers loepzuiver alsof het de studioversie was. Tussendoor bedankte hij het publiek voor aanwezig te zijn, na een lange periode waarin hij weinig werk uitbracht. De rijzende populariteit van blackwave. speelde daar hoogstwaarschijnlijk een grote rol in.

“Meander” is de laatste single van Willem en die kwam dus ook zeker aan bod. Een iets krachtiger nummer dan de andere uitgebrachte nummers. “Voorbij” viel ook op en was waarachtig dansbaar. Fluisterpop die je dus niet enkel aandachtig hield, maar ook aan het bewegen bracht. Nog een hoogtepunt was “Beziel Me”, een single die hier al positief onthaald werd. Nogmaals een nummer dat live nog sterker overkwam dan de studioversie. Een eclectische climax naar het einde van de avond toe.

Het werd een intiem en dromerig concert waar Willem tevreden over kan zijn. Toegegeven, de Trix Bar is niet de grootste zaal en zat al niet bomvol, maar dat is ook niet geheel onlogisch. Voor grotere zalen en publieken zal Willem zich iets meer moeten vestigen als soloartiest en meer werk uitbrengen dan er nu beschikbaar is. Hoe dan ook zagen we een muzikale duizendpoot die diverse stijlen aankan. Een geslaagde thuismatch van iemand waar we in de toekomst zeker op moeten letten.

https://dansendeberenfotos.weebly.com/willem-ardui-trix.html

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bokassa - "So Long, Idiots!"

Na een afwezigheid van anderhalf jaar maken wij onze borst opnieuw nat voor het Noorse powertrio Bokassa. Het trio debuteerde in 2017…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caleborate - "What U Want"

Caleb Jamal Parker leerden we in ons landje vooral kennen door zijn samenwerkingen met Willem en Jay van blackwave. De met soul…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YellowStraps feat. DVTCH NORRIS, blackwave. - "Something"

Toen de Brusselse Murenzibroers eind maart begonnen aan hun Yellockdown Project, hadden ze allicht niet voorzien dat de coronamaatregelen zo lang zouden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.