LiveRecensies

Diplo & Cashmere Cat @ Ancienne Belgique: Misselijkmakend goed

© Kamilia Sain

Gisterenavond was de Ancienne Belgique dé place to be voor een dik feestje van multitalent Diplo en van het verfrissend voorprogramma Cashmere Cat.

Cashmere Cat, ook wel gekend van zijn hits met wereldsterren als Selena Gomez en Ariana Grande, kwam het podium nogal bescheiden op. Vergezeld door zijn draaipaneel verzorgde hij zijn set van subtiele excentrieke bewegingen en leek hij opgezogen in zijn eigen wereldje. Een wereldje waarin hij pop op zijn eigen manier aan het publiek voorstelde. Cashmere Cat zorgde telkens voor buitenaards klinkende overgangen tussen vele hits als “LOVE.” van Kendrick Lamar en zijn eigenste “Trust Nobody”. Na een geslaagde set die net geen uur duurde, gaf hij het paneel door aan de man die met haast elk goed poplied tegenwoordig iets te maken heeft, Diplo.

© Kamilia Sain

Thomas Wesley Pentz heeft al heel wat op zijn palmares staan. Hij is DJ, producer en heeft naast zijn soloproject Diplo ook het ontzettend populaire Major Lazer op zijn naam staan. Gisterenavond stond hij in de Ancienne Belgique en hij zwoer de zaal niet te verlaten voor daar een echt feest was losgebarsten.

Zo gezegd zo gedaan, Diplo zat er met zijn eerste tonen al meteen op. Hij draaide “One More Time” van Daft Punk waar hij moeiteloos “Run The World” van Beyonce doorheen mixte. Het publiek sloeg aan het dansen. Toen de eerste tonen van “Lean On” door de speakers schetterden, kwamen naast de heupen ook de stembanden los.

Hoewel hij veilig verstopt zat achter zijn draaitafel, had Diplo geen moeite om interactie te hebben met zijn enthousiaste fans. Hij dirigeerde hen geregeld door de microfoon, klom op zijn draaitafel en bij zijn laatste nummers kwam hij zelfs vanachter zijn tafel tot aan het publiek om afscheid te nemen.

In zijn set gleed Diplo naadloos tussen verschillende genres en stijlen en mixte hij de ene goede song met de andere nog betere. Diplo is veel meer dan een DJ. In een set van slechts anderhalf uur wist hij de nummers die hij draaide steeds naar een hoger niveau te tillen door er vernieuwende beats tegenaan te smijten.

© Kamilia Sain

Tussen zijn eigen hits en enkele hits van Major Lazor door, draaide hij “Wake Me Up” als eerbetoon aan de recent overleden Avicii, waarop de zaal nog meer voor de charmes van de Amerikaanse god viel. Afsluiten deed hij door op het publiek af te stappen met de Belgische driekleur na zijn remix van “Final Song” met Mø. Daarna vuurde hij nog enkele stevige dansnummers af alvorens de lichten doofden en de muziek ophield. Het publiek bleef dromerig achter.

Diplo toonde gisterenavond dat hij ontzettend veel in zijn mars heeft en dat we het laatste van hem nog niet gezien hebben. We kijken alvast uit naar woensdag 11 en 12 juli, wanneer deze vernieuwende DJs in Dour ons opnieuw zullen trakteren op hun muzikale tovenarij.

Alle foto’s van de dj-avond vind je hier.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Why Don't We - "How Do You Love Somebody"

De populaire Amerikaanse jongensgroep Why Don’t We is terug met nieuwe muziek. Vorig jaar bracht de groep hun voorlopig laatste album The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.