Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tamino – “Sun May Shine”

Het ging opeens ongelooflijk snel met de carrière van Tamino. Nadat hij vorig jaar meer dan terecht De Nieuwe Lichting won, stond hij onder andere op Rock Werchter en Pukkelpop, speelde hij shows in uitverkochte zalen van Parijs tot Istanbul en tekende hij onlangs nog op het label Communion Records van Bear’s Den en Mumford & Sons. Het is ook op dat label waarop hij vandaag zijn debuut-EP heruitbrengt met herwerkte versies van “Habibi”, “Indigo Night” en “Cigar” en ook één nieuwe parel: “Sun May Shine”!

Wie Tamino onlangs live aan het werk gezien heeft, heeft “Sun May Shine” hoogstwaarschijnlijk al eens kunnen horen. De studioversie klinkt echter net iets anders dan de live versie dankzij de geslaagde verwerking van elektronische klanken. Net zoals op de nieuwe versies van “Habibi” en “Indigo Night” krijgen we weer een aantal strijkers te horen die zelfs bij momenten nog dreigender klinken dan op de voorop genoemde tracks. Ook op “Sun May Shine” maakt de falsetto van Tamino een grote indruk. Het lange tijd wachten op een nieuw nummer van de zanger met Egyptische roots was het waard, want “Sun May Shine” is een solide afgewerkte parel die zijn populariteit alleen maar zullen doen groeien.

Tamino speelt deze zomer o.a. op Ronquières Festival (5/08), Pukkelpop (18/08) en op 29 november speelt hij een headline show in de grote zaal van de Ancienne Belgique!

Facebook

4 mei 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief