Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Goss – “These Days. I Don’t Know”

We zien hem nog zo op het podium van de AB staan in het voorprogramma van Mura Masa. De Deense producer Goss danste er toen op zijn eigen beats in de duisternis en met een donker petje op z’n krullen. Alles zodat we zeker niet konden zien wie hij was. Het mysterie blijft ook bij zijn nieuwste single “These Days. I Don’t Know.” Hoewel het een minder dansbaar exemplaar is, probeert de Deen toch wat diepzinnigere teksten te schrijven.

“These Days. I Don’t Know” is vooral geïnspireerd door het digitale tijdperk: ‘Ik vond altijd dat het internet een onpoëtische plaats was maar ik denk dat er een nieuwe golf aan dichters opkompt die de complexiteit van de digitale wereld juist mooi maken.’ Goss doet net dat met zijn existentiële lyrics. Elke strofe begint hij met ‘I’m Googling’ en zijn conclusie: hij weet het niet. De productie deed hij in samenwerking met drie vierde van de Deense band Liss. Hun invloed is duidelijk hoorbaar. De beat is tegelijk uptempo en chill. De sferische piano en rommelige drums tussendoor geven exact de warboel in Goss’ hoofd weer. “These Days. I Don’t Know” is de ideale soundtrack om even over het leven na te denken.

Op 14 mei opent Goss voor SOHN in de Ancienne Belgique

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goss - “Everybody's Going”

Uit de startblokken is de carrière van Goss niet geschoten, maar niet alle goede muziek wordt meteen opgepikt. De Deen kennen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goss - "Blood"

Na een stilte van bijna een jaar is Goss weer terug met een nieuw nummer. De Deense band speelde bij ons al…
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.