LiveRecensies

Milo Meskens @ AB Club (Ancienne Belgique): De ideale schoonzoon en popster!

Je hoeft niet per sé een wedstrijd te winnen om bekendheid te verkrijgen. Dat bewijst de 22-jarige Belgische singer-songwriter Milo Meskens, die in 2015 deelnam aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Zijn debuutplaat Contrast ligt nog maar net in de rekken, maar onervaren kan je hem niet noemen. Afgelopen jaar scoorde hij zijn eerste, echte hit met “New Beginning” en ook zijn debuutplaat deed het goed. Zowel de single als het album behaalden de top tien van de Ultratop. Dat zijn eerste solo show in de AB Club dan ook bijna uitverkocht was en er een gezellige drukte heerste, leek ons een logisch gevolg.

Het Leuvense duo Esther + Fatou was de opwarmer van dienst en namen deze taak uiterst serieus. Hun nummers klinken enorm warm en blinken uit door hun niet heel complexe opbouw. In éénvoud zit soms de kracht. Hun indiepop, met hier en daar een americana toets, kwam live goed tot zijn recht en ook de harmonieën klonken gedurende de 35 minuten lange set  loepzuiver. Hoogtepunten waren de laatste twee nummers “Hungry For Time” en “Coffee”. Het duo is misschien niet de speciaalste act, maar net het ‘free podium’-gevoel dat ze verspreiden, slaat aan.

Milo Meskens is jong en zit boordevol energie en dat mocht in “Calibration” blijken. Het nummer begint rustig, maar het tempo versnelde na verloop van tijd langzaamaan. “Here With Me”, tevens Milo’s eerste single, volgde en toonde waarom Milo zo snel aan populariteit won. Het begin was eveneens rustig, maar het einde, inclusief climax, was mooi strak gespeeld. “I Don’t Know You Anymore” begon dan weer met enorm luide bassen die in het begin de bovenhand namen, maar gelukkig kwam er tegen het einde een indrukwekkend instrumenteel stukje dat dit met gemak weer rechttrok. Het bleef niet bij die ene keer dat Milo met zijn band even jamde, want ook in andere nummers ging Milo met zijn band helemaal los.

Het publiek in de AB was in het begin letterlijk en figuurlijk een beetje afstandelijk, wat Milo niet aan zijn hart liet komen. Hij vroeg iedereen om een stapje naar voor te zetten en het publiek luisterde flink. Het ijs tussen Milo en het publiek was nu definitief gebroken. Het publiek kreeg bijgevolg “Let You Go” als beloning en Milo zong zijn nummer vlekkeloos zonder ook maar één steek te laten vallen. Een beetje later kwam zijn nieuwste hitje “Stone Cold Liar”, dat live nog wat meer pit had dan de studioversie. Milo vertelde vooraf dat hij zelf verrast is dat het nummer zo vaak op de radio gedraaid wordt en was zeer blij toen hij zag dat het nummer ook aardig werd meegezongen.

Milo’s nummers zitten vol met meezingbare ‘ooooh’s’, die telkens anders gebracht werden. In “You & I” kregen ze zelfs Coldplay-proporties en ook in de rest van de set zong het publiek steeds mee wanneer het van hen verwacht werd. Het absolute hoogtepunt van de set was het dromerige “Memory Card”, een nummer dat Milo schreef toen hij met een gebroken hart zat. We kregen zelfs een beetje kippenvel… Net voor de bis bracht hij nog het leuke hitje “Twenty One”, waarna hij van podium verdween. Even later kwam hij alleen op en bracht hij solo een prachtige versie van “Storms”, waarna hij samen met zijn bandleden de set afsloot met “New Beginning”. Dit was bovendien met stip hét moment van de set.

Milo Meskens was tot nu toe voor velen enkel de perfecte schoonzoon, maar in de AB ontpopte hij zich tot een serieus te nemen popster en muzikant. Milo Meskens heeft de poprock-muziek niet heruitgevonden, maar weet toch door zijn eigen inbreng te overtuigen. Milo maakt muziek die tijdloos klinkt en dat is misschien ook één van de redenen waarom zijn muziek zo aanslaat. In zijn show stond de muziek centraal, maar ook zijn charmante zelve wist te overtuigen. Het was een zeer geslaagde avond voor de nog jonge singer-songwriter waarvan we in de toekomst nog veel zullen horen

Op 16 mei staat Milo Meskens in Het Depot te Leuven waarvoor nog tickets te koop zijn. Bovendien kan je ons interview met Milo HIER lezen.

Setlist:

Calibration

Here With Me

I Don’t Know You Anymore

Let You Go

All I Ever

Stone Cold Liar

You & I

Time

Memory Card

Twenty One

 

Storms

New Beginning

1215 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

SCHNTZL @ Ancienne Belgique (AB): Wondermooie reis die boordevol emoties zit

Eerder dit jaar bracht SCHNTZL een tweede langspeler uit en die wist ons meer te smaken dan het gepaneerde lapje vlees dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JUNG – “Polar Bears”

Waar zijn alle ijsberen en pinguïns heen? En de tijgers? In tijden van hittegolven een liedje over klimaatopwarming zingen en het toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milo Meskens - "When I Feel This Way"

De carrière van Milo Meskens begon in 2012, toen werd hij met zijn punkband Londen Bullet geselecteerd voor Humo’s Rock Rally. Hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.