Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single It It Anita – “Another Canceled Mission”

Voor degene die nog nooit gehoord hebben van It It Anita is het misschien eens tijd om de Luikse band een kans te geven.

Twee jaar na hun debuut Agaaiin uit 2016 dropt de noisesensatie een eerste single van hun nieuwe plaat. Als “Another Canceled Mission” een goeie maatstaf voor de plaat is dan mogen we ons terug verwachten aan een heel punky en energiek album. Net zoals op hun debuut haalt It It Anita op deze single inspiratie uit de 90s noise scene: razende gitaren die doen denken aan The Jon Spencer Blues Explosion met hier en daar ook wel een vleugje “Tourette’s” van Nirvana. Jammer genoeg blijven de strofes wel vrij droog en dienen deze eerder als kortstondige rustmomenten.

Uiteraard blijft It It Anita vooral een band die je live moet zien. Zo stonden ze in het verleden al twee keer op Dour en ook eenmaal op Pukkelpop. Voor Belgisch festivalnieuws van It It Anita is het nog even wachten, maar als je snel bent kan je ze nog spotten op Les Nuits in de Botanique op 6 mei. Ze delen er het podium met onder andere Iceage en de experimentele band The Body. De diehards van It It Anita kunnen ook last minute nog een retourtje naar Canada boeken voor hun korte trans-Atlantische tour.

Het nieuwe album van It It Anita verschijnt eind augustus.

25 april 2018

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief