Nieuwe singles, Oude Bekenden

Twee nieuwe singles The Longshot – “Body Bag” & “Kill Your Friends”

Billie Joe Armstrong heeft een zijproject en dat zullen we geweten hebben. The Longshot bracht vorige week zijn eerste EP’tje uit en vandaag krijgen we alweer twee nieuwe singles van het project. Dit weekend speelde de groep zijn eerste live show en dat was blijkbaar de moeite. Nu weten we ook wie er in de band zit: Jeff Matika (ook bekend van bij Green Day) op bas en zang, David S. Field aan de drums en Kevin Preston op de gitaar. Al blijven we er toch van overtuigd dat dit project vooral een fanpleaser blijft, of eentje waarmee Billie Joe al zijn inspiratie kwijt wil.

“Kill Your Friends” is een snedig rock nummertje dat het meest aan Green Day doet denken. Het rockt, het ronkt en heeft vooral iets aanstekelijk in zich. Een heel leuk nummer dat we zo op de radio horen. “Body Bag” is iets meer lo-fi waardoor het wat trager te werk gaat. Een iets lomere sfeer en hierdoor ook een minder sterk nummer. Wanneer er een album aankomt, is nog koffiedik kijken, maar als de band aan dit tempo nummers blijft releasen, zal dat niet lang meer duren.


17 april 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief