banner

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (9 april – 15 april)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: Dotan gebruikte een leger nepfans, Beyoncé schreef geschiedenis op Coachella en Stromae duikt terug op in muziekland.

Nederlandse zanger Dotan geteisterd door nepfans op sociale media

Misschien had hij het al geweten, toen hij eerder deze week z’n shows en set op Rock Werchter afzegde. Nochtans beweert de Nederlandse zanger Dotan dat hij niets wist van de nepfans en halve waarheden die via sociale media werden verspreid. Het nieuws raakte bekend nadat De Volkskrant een onderzoek startte. In totaal werden 140 nepaccounts aangemaakt met foto’s van andere mensen en verzonnen namen als Karel Leegwater. Die deelden valse verhalen die de artiest in een goed daglicht zetten. Een ontmoeting tussen Dotan en een fan met leukemie ging bijvoorbeeld nooit door, maar verscheen wel in alle kranten, net zoals een steunbetuiging van een vrouw die een miskraam kreeg en het verhaal van de fan die naast Dotan op het vliegtuig zat.

Dotan beweert niets af te weten van de nepfans. Dat één vals account gelinkt is met z’n eigen emailadres, ontkent hij niet. De valse verhalen die vanop z’n eigen sociale media verspreid werden, zouden dan weer niet van zijn hand zijn. Volgens de ‘Home’-zanger hadden een aantal mensen het wachtwoord van zijn accounts. Dotan is nu bereid zijn profielen volledig op te schonen, ‘Ook als dat betekent dat ik met één volger moet beginnen. Ik wil dat dit verdwijnt. Ik word er misselijk van als ik dit zie.’

Coachella geteisterd door legendarische Beyoncé-show

Er valt veel te zeggen over Coachella, en nog meer over de set van Beyoncé. Het optreden was dan ook op vele vlakken historisch. Beyoncé was de eerste zwarte vrouw die als headliner mocht aantreden op het festival en deed dat naar alle verwachtingen uitmuntend. Na zo’n elf uur repeteren per dag, zette de zangeres een fantastische show neer. Daarin konden een enorm orkest en honderdkoppige dansgroep niet ontbreken. Hoogtepunten in de set: een versie van “Lift Every Voice and Sing”, het quoteren van burgerrechtenactivist Malcolm X, “Deja Vu” met haar hubbie Jay-Z en een dansende Solange. Het hoogste hoogtepunt was natuurlijk de reünie van Destiny’s Child. Kelly Rowland en Michelle Williams vervoegden Beyonce om “Say My Name”, “Soldier” en “Lose My Breath” te zingen. Benieuwd of Beyoncé in het tweede weekend van het festival dezelfde trucjes bovenhaalt. Vanuit België kan je die set live bekijken zondagochtend om 8u onze tijd.

Stromae (opnieuw) geteisterd door muziekmicrobe

Hoewel hij in 2015 aankondigde een pauze te nemen, zien we Stromae steeds vaker opduiken in de muziekwereld. Hij componeerde een stuk ter promotie van zijn nieuwe kledingcollectie en was te zien op het podium in Vorst Nationaal tijdens het concert van Franse rapper OrelSan. Bij die laatste zong hij mee op “La Pluie”. De videoclip voor die single verscheen deze week en is geregisseerd door Stromae’s collectief Paul, Luc & Martin. Een bijrol voor Stromae kon dan ook niet ontbreken. Eerder deze maand liet Stromae nog weten dat hij binnenkort met een nieuwe single naar buiten zal komen.

Tamino-fans geteisterd door samenwerking met Radiohead-bassist

Het was een mooie week voor Tamino-fans. De winnaar van De Nieuwe Lichting eindigde op nummer 205 in de Classics 1000 op Radio 1 én de jonge Antwerpenaar bracht een samenwerking uit met Colin Greenwood. De bassist van Radiohead was getuige van het prachtige optreden dat Tamino gaf in het Openluchttheater Rivierenhof en Tamino vond dat “Indigo Night” nog een baslijn kon gebruiken. ‘Ik dacht: ik kan het altijd vragen, en hij was meteen enthousiast. Ik vond het fantastisch dat hij dat zag zitten,’ vertelde Tamino op Studio Brussel. De herwerking van het nummer, kan je hieronder beluisteren en verschijnt binnenkort op een heruitgave van zijn debuut-EP.

YouTube-videoclips geteisterd door hackers

Wie deze week zijn feestje op gang wilde trekken met “Despacito” kon hiervoor niet bij YouTube terecht. Hun meest bekeken video werd gehackt. In plaats van parelwitte stranden en dansende spanjaarden, kregen kijkers een stilstaand beeld uit de reeks Casa de Papel te zien. Ook een aantal andere video’s van onder andere Drake, Katy Perry, Shakira en Taylor Swift kregen de ‘angstaanjagende’ foto van gemaskerde mannen met geweren te zien. De video’s waren allemaal afkomstig van VeVo-accounts en zijn ondertussen terug up and running.

 

Fleetwood Mac geteisterd door vertrekkende bandleden

Lindsey Buckingham verliet deze week (opnieuw) de Amerikaanse band Fleetwood Mac. In 1975 voegde de gitarist zich, samen met zijn toenmalige vriendin Stevie Nicks bij de band. Fleetwood Mac maakte in die periode hun bekendste album Rumours. Buckingham van wiens hand “Go Your Own Way” was, verliet de band opnieuw in 1987. Tijdens een reeks comeback-concerten in de jaren ’90 kriebelde het en sprong Buckingham weer op de kar. Tot nu dus. Het magazine Rolling Stone maakte deze week bekend dat Buckingham en de rest van de band het niet eens raakten over de aanstaande tournee. Die gaat nu toch door met als vervangers Mike Campbell (Tom Petty and The Heartbreakers) en Neil Finn (Crowded House). Tenzij Buckingham natuurlijk opnieuw zin krijgt om mee te doen …

Festivalliefhebber geteisterd door Livenation-festivalpass

Net als vorig jaar kunnen festivalliefhebbers ook in de zomer van 2018 een Livenation festival passport kopen. Voor slechts 999 dollar kan je dan met één toegangsticket op alle festivals terecht die door de concertgigant georganiseerd worden. Een greep uit het aanbod: Rock Werchter, Graspop, TW Classic, Werchter Boutique, Lowlands, Pinkpop, Down The Rabbit Hole maar ook Rock Am Ring in Duitsland, Reading & Leeds in Engeland en Lollapalooza in Chicago. Vanaf dinsdag 17 april zullen zo’n 2500 paspoorten in verkoop gaan, er zullen ook 100 vip-paspoorten worden verkocht aan 5000 dollar per stuk.

Cardi B geteisterd door ‘mager’ loon voor haar Coachella-act

De immer sympathieke rapster Cardi B ‘wist niet dat Coachella zo’n big deal was.’ Dat vertelde ze aan radiozender SiriusXM deze week. Ze kon het ook niet laten er wat cijfers tegenaan te gooien. Haar set kost zo’n 600.000 dollar, maar Coachella betaalt Cardi B slechts ’70 bando’s a day’. Voor de twee weekends is dat dus 140 duizend dollar. De reden van dit ‘lage’ bedrag volgens Cardi B? ‘We hebben de deal gesloten zes maanden geleden en ik had toen geen idee dat Coachella zo’n big deal was.’ Bovendien was Cardi B zes maanden geleden lang nog niet zo populair als nu en kon ze niet met een gerust hart wat meer vragen.

The Thermals geteisterd door split

‘Na 15 jaar en 7 platen, heeft onze band meer bereikt dan de initiële verwachtingen, en we nemen er nu afstand van terwijl we het nog steeds koesteren,’ met die woorden kondigden The Thermals hun einde aan op Facebook. De punkrockband uit Portland werd in 2002 opgericht door Hutch Harris en Kathy Foster. Drummer Westin Glass kwam er enkele jaren later bij. Het laatste album van het trio We Dissapear kwam uit in 2016. De band zal nu meer focussen op solo projecten.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie Straat - "Wat is het kut om agent te zijn"

Sophie Straat is het alter ego van de Amsterdamse Sophie Schwartz, kunststudente en ondertussen ook vlotte voordraagster van het moderne Amsterdamse levenslied….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beyoncé - "Be Alive"

Haar laatste eigen studioalbum dateert dan al uit 2016, toch kijkt de wereld nog steeds geduldig en met grote ogen naar Beyoncé….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stromae - "Santé"

Het grote moment is eindelijk aangebroken. Het was al een tijdje bekend dat Belgische topartiest Stromae nieuwe muziek zou uitbrengen, maar toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.