LiveRecensies

RHEA + Boskat @ Kaddish: Stoomtrein van splijtende gitaren

Gisterenavond waren we weer te gast in Jeugdhuis Kaddish waar ze er weeral in geslaagd waren een mooie muzikale  affiche op te stellen. Waar vorige keer onze exotische dansbenen werden uitgetest met Baloji, werd er gisteren een dosis krachtige gitaren losgelaten. Boskat mocht als eerste proberen de rockers in ons boven te halen. 

Boskat is een tweekoppige band die buiten een drummer, een gitarist met ene hele resem aan gitaren en wat effecten niets anders nodig had om grauwe rock door Kaddish te bonken. De tempowisselingen van de band vlogen rond je oren alsof zanger Vincent zijn moodswings er letterlijk uit brulde, aanstekelijk tot soms zelfs een beetje beangstigend. Toch klonken enkele van zijn loeiharde gitaarriffs bijna bekend in de oren. Boskat was de perfecte opwarmer om Kaddish voor de bereiden om meer gitaargeweld dat er met RHEA zat aan te komen. 

https://www.instagram.com/p/BhgsMCzHAtt/?hl=nl&tagged=boskat

RHEA toonde onlangs in de AB als voorprogramma van Kensington dat de grotere zalen van ons concertlandje de toekomst voor de band zijn, maar tot die tijd zijn zalen als Kaddish hun habitat. Dat bewees de Gentse band gisteren ook met verve. Als ex-finalist van de Nieuwe Lichting is hun naam aan het doorsijpelen bij muziekliefhebbers in Vlaanderen en daarbuiten. Ook gisteren doken er fans op. RHEA bracht rock-’n-roll pur sang. Rechtdoor, zonder om te kijken en dat viel in de smaak van het publiek dat gisteren was komen opdagen.

RHEA moet het sinds kort doen met één gitarist minder, maar live was daar niets aan te zien. Zij die kwamen voor loeiharde gitaren, bonkende drums en krijsende vocals, werden in al hun noden voldaan. Op een gegeven moment sprong Guillaume, de gitarist van de band, tussen het publiek om daar zijn gitaarkunsten tentoon te stellen. Met zijn krullenbol als grootste wapen, bewijst hij dat hij de performer van de band is. De leadzanger verbleekte soms in het bijzijn van Guillaume. 

Foto: Glen Van Roey

De nieuwere singles als: “Sleepwalking” en “Tell Me Now” werden eveneens geserveerd en door het publiek ontvangen met evenveel rocklust als al het andere materiaal van de band. Allemaal even hard en even rauw. Soms iets te rauw, want de subtiliteit die in de songs zit verweven, kwam niet altijd boven. Een stoomtrein zou ook eens halt mogen houden. Desalniettemin was het een puike show waar je als liefhebber van splijtende gitaren duimen en vingers van aflikte.

Gisteren werden we in Kaddish getrakteerd op een stevig avondje dat naar meer smaakte voor de fans van het zwaardere werk. Scheurende gitaren sloegen de plak. Kaddish bewijst na Baloji dat ze mooie namen kunnen trekken. Op het eerste zicht lijkt het niet altijd dat Kaddish een concertzaal kan worden waar rekening mee gehouden moet worden, maar ze zijn goed op weg om het tegendeel te bewijzen. Op 10 mei staat Danny Blue & The Old Socks in Kaddish. 

Setlist RHEA:

Two Mans Party

Sleepwalking

Hollow

Never Out Of Sight

Change

When I Think Of You

Jam

Gonna Get You

Something Good

Tell Me Now

Screaming

 

FacebookSouncloud 

Related posts
LiveRecensies

Tusky @ De Helling: Triomferende thuiswedstrijd

Als een band een thuiswedstrijd in eigen stad speelt, weet je op voorhand eigenlijk al dat het een knalfeest gaat worden. Zeker…
AlbumsRecensies

Hideous - Hideous (★★★½): Met de deur in huis

Het gaat hard voor Hideous. De band rond Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) speelde nog geen jaar na oprichting The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "The Rut"

Uit het huwelijk van Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) kwam in 2022 het duivelskind Hideous. De Belgische supergroep brengt stevige,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.