Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kid Cudi – “The Rage”

Het was alweer twee jaar geleden sinds we voor het laatst nog eens nieuw muziek voorgeschoteld kregen van de Amerikaanse hiphopartiest Kid Cudi. Dat jaar kwam zijn recentste album Passion, Pain & Demon Slayin’ uit. Op dat album werkte hij onder meer samen met Travis Scott, Pharrell Williams en André 300. Vandaag komt de notoire vriend van Kanye West op de proppen met nieuw materiaal.

“The Rage” is geen gewone single, het nummer maakt deel uit van de soundtrack van de nieuwe film Rampage waarin Dwayne Johnson de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Het refrein van het nummer zal voor velen waarschijnlijk niet onbekend in de oren klinken. Dat komt omdat Cudi – zoals wel meer hedendaagse artiesten – gebruik maakt van een sample: “Despite all my rage, I am still just a rat in a cage”. Deze zin wordt gesampled uit het nummer “Bullet with Butterfly Wings” van Smashing Pumpkins. Het nummer, dat in 1997 zelf een Grammy won voor beste rock performance, wordt door Kid Cudi nu dus in een nieuw jasje gestoken. “The Rage” is een Kid Cudi nummer pur sang en zit erg goed in elkaar. Zeker door het gebruik van het bekende refrein zal het nummer snel in je hoofd zitten.

We hopen dat “The Rage” de start is van een nieuw Kid Cudi-tijdperk. Vorig jaar werd hij nog in de studio gespot in Tokio met zijn vriend Kanye West, dus hopelijk mogen we snel nieuw materiaal verwachten. Dat geldt natuurlijk voor zowel Kid als Kanye.

Website / Youtube / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nigo - "Want It Bad" (feat. Kid Cudi)

De afgelopen jaren heeft Japanse DJ en streetwear icoon Nigo zich vooral gefocust op de modewereld. Hij richtte onder andere het merk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ariana Grande & Kid Cudi - "Just Look Up"

Naast een (veel te vroeg) kerstnummer is het alweer enige tijd geleden dat we nog nieuwe muziek te horen kregen van Ariana…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.