Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kid Cudi – “The Rage”

Het was alweer twee jaar geleden sinds we voor het laatst nog eens nieuw muziek voorgeschoteld kregen van de Amerikaanse hiphopartiest Kid Cudi. Dat jaar kwam zijn recentste album Passion, Pain & Demon Slayin’ uit. Op dat album werkte hij onder meer samen met Travis Scott, Pharrell Williams en André 300. Vandaag komt de notoire vriend van Kanye West op de proppen met nieuw materiaal.

“The Rage” is geen gewone single, het nummer maakt deel uit van de soundtrack van de nieuwe film Rampage waarin Dwayne Johnson de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Het refrein van het nummer zal voor velen waarschijnlijk niet onbekend in de oren klinken. Dat komt omdat Cudi – zoals wel meer hedendaagse artiesten – gebruik maakt van een sample: “Despite all my rage, I am still just a rat in a cage”. Deze zin wordt gesampled uit het nummer “Bullet with Butterfly Wings” van Smashing Pumpkins. Het nummer, dat in 1997 zelf een Grammy won voor beste rock performance, wordt door Kid Cudi nu dus in een nieuw jasje gestoken. “The Rage” is een Kid Cudi nummer pur sang en zit erg goed in elkaar. Zeker door het gebruik van het bekende refrein zal het nummer snel in je hoofd zitten.

We hopen dat “The Rage” de start is van een nieuw Kid Cudi-tijdperk. Vorig jaar werd hij nog in de studio gespot in Tokio met zijn vriend Kanye West, dus hopelijk mogen we snel nieuw materiaal verwachten. Dat geldt natuurlijk voor zowel Kid als Kanye.

Website / Youtube / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Kid Cudi - Man on the Moon III: The Chosen (★★★★½): Wedergeboorte van The Moon Man

Tien jaar na Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager is Kid Cudi eindelijk terug met een derde deel…
AlbumsRecensies

Ty Dolla $ign - Featuring Ty Dolla $ign (★★½): Goed, maar te veel

De Amerikaanse zanger, songwriter en producer Tyrone Griffin Jr., beter bekend als Ty Dolla $ign, leeft van singles en features. Hoewel hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kid Cudi (feat. Eminem) - “The Adventures of Moon Man and Slim Shady”

“The Adventures of Moon Man & Slim Shady” is de allereerste samenwerking tussen Kid Cudi en Eminem. Het was dus een grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.