Nieuwe singles, Oude Bekenden

Frontman Green Day lost debuut-EP als The Longshot

Billie Joe Armstrong zat de afgelopen weken op zijn Instagram te teasen naar iets wat The Longshot heet. Vandaag komen we eindelijk te weten wat het is. The Longshot blijkt zijn nieuw project te zijn waarin hij solo muziek zal maken. Lang moeten we niet wachten, want we kunnen meteen de eerste EP van Billie Joe al beluisteren. Of we hierdoor langer moeten wachten op nieuwe muziek van Green Day, blijft natuurlijk de vraag. De laatste plaat van de band, Revolution Radio, dateert van 2016 en vorig jaar kregen we nog een greatest hits compilatie. Dat ze blijkbaar niet stil zitten, is een understatement.

Drie liedjes lang is de EP, “Taxi Driver”, “Chasing A Ghost” en “Love is For Losers”. Op het eerste gehoor blijkt deze muziek vooral de fans van Green Day te pleasen. Het is weliswaar niet volledig dezelfde stijl, The Longshot is minder punky en doet wat denken aan Foxboro Hot Tubs, het andere zijproject van de band. Een beetje Green Day light dus, of meer hoe ze vroeger klonken, iets robuuster. “Love Is For Losers” is de minste van de drie, maar het drietal nummers klinkt wel heel aanstekelijk en dat is iets wat altijd terugkeert in de muziek van Armstrong.

Volgens de frontman komt er een debuutalbum aan “It’s coming eventually sooner or later. Probably sooner”, we zijn benieuwd of hij zal kunnen blijven boeien met een volledig album.12 april 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief