Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Kamasi Washington – “The Space Travelers Lullaby” en “Fists of Fury”

Kamasi Washington is niet alleen in de jazzwereld een grote naam, de invloeden van de succesvolle saxofonist rijken tot in hip hop wereld. Zijn kunnen was onlangs nog te horen op het nummer “LUST.” van Kendrick Lamar en op “Thursday in the Danger Room” van het duo Run The Jewels. Zijn laatste album, het geniale The Epic, dateert echter al van 2015. Daar komt op 22 juni verandering in met het dubbel album Heaven and Earth waarvan we vandaag kennis mogen maken met de eerste twee nummers!

De plaat Heaven and Earth zal bestaan uit twee delen: Heaven en Earth. Op eerstgenoemde staat “Fists of Fury”, een heerlijk uptempo jazznummer waar niet alleen de saxofoon een glansrol heeft, maar ook een pianist een geniaal stukje voor zijn rekening mag nemen. Het eerste deel van de plaat vertegenwoordigd de wereld zoals Kamasi ze in hem ziet en de wereld een deel van hem is!

Op Earth staat dan weer “The Space Travelers Lullaby”, een meer dan tien minuten durend nummer dat wat te vergelijken valt met de soundtrack van een oude Disney film ondersteund door het peuke saxofoon-werk van Washington. Het Earth-deel vertegenwoordigd dan weer de wereld hoe de jazzmuzikant uit LA ze uiterlijk ziet en waar hij deel van uitmaakt!

Twee straffe nummers van Kamasi Washington die zijn status van één van de beste jazzmuzikanten van het moment alle eer aan doet! Het zou ons niet verbazen moesten we één van zijn nieuwe arrangementen binnenkort in een hippe winkel of een nieuw nummer van Kendrick Lamar horen.

Op 30 mei staat Kamasi Washington in La Madeleine te Brussel en op 9 august staat de jazz-virtuoos op Jazz Middelheim!

Facebook

 

10 april 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief