Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Novastar – “Home Is Not Home”

De naam Novastar doet vast en zeker nog een belletje rinkelen. De man staat bekend voor enkele belpop-klassiekers als “The Best Has Yet To Come” en “Mars Needs Woman”. Wat u dan waarschijnlijk ook meteen denkt, is dat deze songs al dateren van voor 2010. Klopt, Novastar boekte het meeste succes met zijn eerste drie albums, Novastar (2000), Another Lonely Soul (2004) en Almost Banger (2008). In 2014 bracht hij ook nog een plaat uit, Inside Out, maar die had een pak minder succes. Dat Joost Zweegers, de man achter Novastar, nieuw materiaal ging uitbrengen, hing al even in de lucht. Hij werd namelijk aangekondigd voor Rock Werchter en verkocht de AB maar liefst tweemaal uit in enkele minuten.

“Home Is Not Home” bevat het gebruikelijke recept van Novastar: piano, zweverige synths, subtiele gitaren en de zachte stem van Joost Zweegers die emotionele teksten over je heen drapeert. Een recept dat al meerdere keren succesvol werd beproefd en ook deze keer perfect werkt. Maar het spijtige is dat “Home Is Not Home” evengoed van zijn debuutalbum Novastar had kunnen komen, het lijkt allemaal net iets té hard op elkaar. Jammer, want we zijn zeker fan van de emotionele indie-melodieën die Novastar schrijft.

Novastar speelt tweemaal in de AB op 4 & 5 mei, maar deze concerten zijn hopeloos uitverkocht. Je kan hem wel gaan bewonderen tijdens Rock Werchter op 8 juli.

Facebook / Website

6 april 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief