Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melody’s Echo Chamber – “Breathe In, Breathe Out”

Het is maar liefst zes jaar geleden de Franse muzikante Melody Prochet haar debuutalbum uitbracht als Melody’s Echo Chamber. De plaat werd dankzij de frisse psychedelische pop (met Kevin Parker van Tame Impala aan de knoppen) glansrijk onthaald. Het is dus vanzelfsprekend dat veel fans wachten op een vervolg. Gelukkig hoeven we daar niet meer lang op te wachten, want Bon Voyage, het nieuwe album van Melody’s Echo Chamber, ligt op 15 juni in de rekken en kwam tot stand met samenwerkingen met Dungen. Hiervan laat ze na de singles “Shirim” (2014) en “Cross My Heart”, het dromerige “Breathe In, Breathe Out” horen.

Na de fluiten, akoestische gitaren en exotische ritmes op voorganger “Cross My Heart”, grijpt Prochet terug naar de elektrische gitaren. Het nummer klinkt bijgevolg een stuk meer als de muziek die we van haar kennen. “Breathe In, Breathe Out” klinkt steviger en tastbaar, maar de dromerigheid is nog steeds aanwezig. De melodieën geven het lied schakeringen van kleuren en een rustige brug doet de hemel opentrekken. “Breathe In, Breathe Out” is geen nummer dat ons omver blaast, maar wel een goede voorbode voor het nieuwe album.

 /  / 

Related posts
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
FeaturesUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2018

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…
AlbumsRecensiesUitgelicht

Albumreviews: Beire Kort #11

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.