Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melody’s Echo Chamber – “Norfolk Hotel”

© Diane Sagnier

Het is nu tien jaar geleden dat de Franse Melody Prochet ons bewustzijn binnendrong met de betoverende psychedelische pop van haar debuutalbum Melody’s Echo Chamber. Er zat zes jaar tussen dat debuutalbum uit 2012 en haar opvolger Bon Voyage. Tussendoor werd er nog een album gestart en geschrapt, maar die tracks zullen nu toch het daglicht zien op Unfold. Prochet brengt met “Norfolk Hotel” het tweede nummer uit dat zal verschijnen op dat aankomende album. Unfold zal een verzameling vormen van zeven zeldzame, niet eerder uitgebrachte nummers die de heruitgave van haar debuutalbum zullen vergezellen. Het materiaal op Unfold is afkomstig van sessies van Prochet samen met Tame Impala’s Kevin Parker die bedoeld waren voor haar tweede album.

De samenvoeging van hun muzikale talent op “Norfolk Hotel” is bedwelmend. Hoewel het soms duidelijk is dat het experimenteren met klanken op de voorgrond is geraakt en het schrijven van liedteksten op de achtergrond, is het toch een complete luisterervaring. De invloed van Parker is hypnotiserend en zorgt voor een zintuiglijk avontuur. “Norfolk Hotel” is even golvend en ongedefinieerd als een wervelende massa. Het nummer is net een caleidoscoop waarin je rustig kan wegdromen en wegzinken. ‘Ik denk dat dit nummer de metamorfose-ervaring weergeeft, met die betoverende golven en ritmewisselingen,’ aldus Prochet. ‘Ik denk dat de afbrokkeling van de finale een soort voorspelling is van het toekomstige ruïneveld. De muziek werd natuurlijk opgenomen als een liveduo, terwijl ik net aan het opbloeien was in mijn eigen intuïtieve gitaarspel. Een zeer vrolijke en eindeloos inspirerende speeltuin van muzikale herinneringen.’ Unfold zal ongetwijfeld geweldig zinderende liedjes bevatten die nog steeds even dromerig en levendig klinken als tien jaar geleden.

Op 30 september 2022 komt Unfold uit, het vervolgalbum bijhorend bij de tiende verjaardagseditie van het debuutalbum Melody’s Echo Chamber.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.