Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melody’s Echo Chamber – “Norfolk Hotel”

© Diane Sagnier

Het is nu tien jaar geleden dat de Franse Melody Prochet ons bewustzijn binnendrong met de betoverende psychedelische pop van haar debuutalbum Melody’s Echo Chamber. Er zat zes jaar tussen dat debuutalbum uit 2012 en haar opvolger Bon Voyage. Tussendoor werd er nog een album gestart en geschrapt, maar die tracks zullen nu toch het daglicht zien op Unfold. Prochet brengt met “Norfolk Hotel” het tweede nummer uit dat zal verschijnen op dat aankomende album. Unfold zal een verzameling vormen van zeven zeldzame, niet eerder uitgebrachte nummers die de heruitgave van haar debuutalbum zullen vergezellen. Het materiaal op Unfold is afkomstig van sessies van Prochet samen met Tame Impala’s Kevin Parker die bedoeld waren voor haar tweede album.

De samenvoeging van hun muzikale talent op “Norfolk Hotel” is bedwelmend. Hoewel het soms duidelijk is dat het experimenteren met klanken op de voorgrond is geraakt en het schrijven van liedteksten op de achtergrond, is het toch een complete luisterervaring. De invloed van Parker is hypnotiserend en zorgt voor een zintuiglijk avontuur. “Norfolk Hotel” is even golvend en ongedefinieerd als een wervelende massa. Het nummer is net een caleidoscoop waarin je rustig kan wegdromen en wegzinken. ‘Ik denk dat dit nummer de metamorfose-ervaring weergeeft, met die betoverende golven en ritmewisselingen,’ aldus Prochet. ‘Ik denk dat de afbrokkeling van de finale een soort voorspelling is van het toekomstige ruïneveld. De muziek werd natuurlijk opgenomen als een liveduo, terwijl ik net aan het opbloeien was in mijn eigen intuïtieve gitaarspel. Een zeer vrolijke en eindeloos inspirerende speeltuin van muzikale herinneringen.’ Unfold zal ongetwijfeld geweldig zinderende liedjes bevatten die nog steeds even dromerig en levendig klinken als tien jaar geleden.

Op 30 september 2022 komt Unfold uit, het vervolgalbum bijhorend bij de tiende verjaardagseditie van het debuutalbum Melody’s Echo Chamber.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Wings Of Time"

De naam Tame Impala klinkt intussen bij iedereen wel bekend in de oren. Wat begon als band, veranderde al snel in een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicholas Allbrook - "Jackie"

Op nieuwe muziek van Tame Impala is het helaas nog even wachten, maar gelukkig krijgen we vandaag toch iets te horen uit het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "New Gold" (feat. Tame Impala & Bootie Brown)

We hadden een beetje medelijden met Damon Albarn op Werchter Boutique afgelopen zomer. De manier waarop het overgrote deel van het publiek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.