Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SHHT – “Soup”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SHHT – “Soup”

De debuutplaat van fenomeen SHHT begint stilaan meer vorm te krijgen voor de wereld en andere buitenaardse plekken die ze graag zouden bereiken. Vandaag krijgen we daaruit een nieuwe single genaamd “Soup”. Bij wie al eens ging wervelen op een liveshow van SHHT, zal het nummer een serieuze klok doen rinkelen. Het meermaals herhaalde ‘I Can’t Control Myself Sometimes’ groeide op die shows al uit tot een heuse slagzin, meegebruld door het hele publiek.

Verder maakte SHHT hun “Soup”  met alle ingrediënten die hen typeren: losgeslagen synth’s, absurde en via autotune omgeleide vocals, en uitspattingen die ons even doen vergeten dat de aarde rond is. Maar ook een fris balkan intermezzo passeeert onze gehoorgangen. De intro en inspiratie voor het nummer komen uit de eerste aflevering van de Amerikaanse surrealistische tv-serie Xavier: Renegade Angel. Die serie is een onsamenhangend geheel van vertellingen door en over een impulsieve pseudo-sjamaan en “seeker” Xavier. Zwarte en absurde humor via een wereldvreemde figuur (vogelbek en een slang als arm incluis) die ons op zijn spirituele avonturen de vraag ‘What Doth Life?’ stelt? Een beter huwelijk met de muziek van SHHT kunnen we ons niet voorstellen. “Soup” is een knaller die al menig zaal in al zijn fundamenten deed daveren, en zal dat in de toekomst ongetwijfeld blijven doen. Benieuwd welke sloophamers we nog op het debuut van SHHT zullen vinden.

Het Gentse orkest heeft er al heel wat try-outs en absurde shows op zitten, en een blik op hun kalender toont ons dat er nog heel wat lekkers in het verschiet ligt. Zo gaan ze onder andere meepingelen op de albumrelease van Heisa op 14 april, passeren ze op 21 april op Boegie Woegie kunstenfestival in Menen en spelen ze 28 april een Coca-Cola Session in de AB met The Glücks. Ook zien we ze terug op de affiche van Putrock, dat dit jaar op 4 mei zal plaatsvinden en een heel mooie line-up wist samen te stellen. De datums staan bij ons alvast genoteerd, we zien elkaar daar?

Facebook

Related posts
InstagramLiveRecensies

Loverman @ Trix (Bar): Aan de lippen gekluisterd

Het gaat ontzettend hard voor James de Graef. Hij schopt zichzelf gaandeweg tot meest liefdevolle man van België. Na een lange tijd…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.